Για να πάρετε μια ιδέα: τη Δευτέρα 2 Μαρτίου το Fabrica de Vino προβάλει το Γουστολίδι και τον Αυγουστιάτη του κτήματος Γράμψα, το Wine Point συγκεντρώνει και προτείνει 25 δυσεύρετες ελληνικές ποικιλίες στο ποτήρι, το Κλίμα – Κλήμα επιλέγει 20 διαφορετικά κρασιά από όλο τον ελληνικό αμπελώνα σε ποτήρι, το εστιατόριο Μάνη Μάνη σερβίρει μενού 4 πιάτων με τα οινικά ταίρια τους, το Rock 'n Balls μας ανεβάζει με πιάτα που ντουετάρουν με cocktails και τη μαλαγουζιά της Αναστασίας Φράγκου, στο Heteroclito μας περιμένει ο Βασίλης Τσακτσαρλής από το γνωστό κτήμα Βιβλία Χώρα, στη Kiki de Grece η ζωή είναι ροζ με επιλεγμένα ροζέ κρασιά, στο Paradiso το μοναδικό Syrah, από το κτήμα Αβαντίς παντρεύεται με μια πεντανόστιμη ταλιάτα, στο Aleria o Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης με τον σεφ Γκίκα Ξενάκη, έχουν ετοιμάσει ένα μενού που θα φλερτάρει με δυο κρασιά της ίδιας ποικιλίας, αλλά από διαφορετικές περιοχές, στο Sale e Pepe o ειδικός sommelier Ivan Ottaviani, προτείνει το δικό του οινικό μενού, στην κάβα Ανθίδη γνωρίζουμε 6 αγιωργίτικα -και για αυτούς που αγαπούν τη Japanese κουζίνα, το Rakkan κάνει τη διαφορά με ένα μενού καθαρά fusion συνδυασμένο με ελληνικά κρασιά. Πολλά από αυτά συνεχίζουν για όλη την εβδομάδα και, παράλληλα, κάθε μέρα έχουμε νέες προσθήκες.
Για παράδειγμα, την Τρίτη το πανέμορφο Chefi εγκαινιάζει το δικό του δείπνο με κρασιά του Χατζηδάκη, του Σκούρα και της Σάμου, το Vinarte προσφέρει ένα Menu degustation με τα καλύτερα κρασιά του κτήματος Γαία, το Wine not μας μαθαίνει τους μικρούς και άγνωστους παραγωγούς, το Aleria στήνει ένα dinner, με σπάνια διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα, όπως το αηδάνι, το μαυροτράγανο, το βιδιανό, το μούχταρο και η μονεμβασιά, το εστιατόριο Αθήρι κάνει ένα γευστικό παιχνίδι ανάμεσα σε 9 πιάτα και 9 κρασιά, στο By the Glass τον λόγο έχουν τα κρασιά της Στερεάς Ελλάδας, στον Ανθίδη πρωταγωνιστούν τα Ασύρτικα, και η Trapezaria μας στρώνει τραπέζι με διαλεκτές ρετσίνες.
Φθάνουμε στην Τετάρτη και έχουμε να διαλέξουμε από: ένα εκπληκτικό cheese matching στο By the Glass, μια ενδιαφέρουσα συνάντηση του Χρήστου Αιβαλή στο Vinarte, ένα αφιέρωμα στου δρόμους κρασιών της Αττικής στο Heteroclito, ένα ευχάριστο wine clallenge στο Aleria, μια επίσκεψη στον Οίνο Αγαπητό, ένα σεμινάριο για τα λάδια από την expert Μαρία Κατσούλη στο Cookoovaya, ένα δείπνο στο Safka το μοναδικό σκανδιναβικό εστιατόριο με κρασιά του αγαπημένου Παπαργυρίου και μια ξεχωριστή avant premier κρασιών των Αμπελώνων Ζαχαριά στο Sip Wine Bar. Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στη γνώση. Μας περιμένει το Wspc για σεμινάριο και γευσιγνωσία και μετά το Aleria έχει μια σπάνια κάθετη, στον πολύτιμο Μέγα Οίνο και η Scala Vinoteca βάζει, δίπλα στο προτεινόμενου μενού, κρασιά του κτήματος Παλυβού. Επίσης την Πέμπτη, στην cosi και αγαπημένη μας Οκτάνα, δοκιμάζουμε τα κρασιά του κτήματος Γκίγκα σε προνομιακές τιμές και όλη την εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σε ποτήρι τα κρασιά του κρητικού Αλεξάκη.
Τελειώνουμε με την Παρασκευή, που επίσης έχει τα πάντα: όλα τα νέα του κτήματος Ταμιωλάκη στο Wine point, σεμινάριο "εφ' όλης της ύλης" του Κρασιού από τον Νίκο Χατζηνικολάου, δείπνο με το Κτήμα Γεροβασιλείου στο θεατρικό El Convento de l’ Arte και κάθετη γευσιγνωσία Grande Reserve Boutari στο Aleria. Όπως καταλάβατε, δεν λείπει τίποτα αυτή την εβδομάδα, ειδικά αν προσθέσουμε τις προσφορές που κάνουν οι κάβες Cellier, Ανθίδης και το e-shop Botilia.gr.
Για να τα βάλετε σε μια σειρά, να μπορέσετε να κλείσετε πρόγραμμα, να δείτε ώρες και λεπτομέρειες μπείτε στο site….και καλή οινική εβδομάδα: Δείτε το site εδώ.