Follow us

Ο Τσέλεπος έφτασε Σαντορίνη

Ο οινολόγος Γιάννης Τσέλεπος εδώ και χρόνια μας χαρίζει εξαιρετικά κρασιά, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τ' αμπελοτόπια της Αρκαδίας.

Ο Τσέλεπος  έφτασε Σαντορίνη

Ετικέτες του, όπως η Μαντινεία, η Δρυόπη και ο Κοκκινόμυλος έχουν γράψει τη δική τους οινική ιστορία. Τώρα, μας αιφνιδιάζει με ένα καινούριο κρασί που δεν προέρχεται από τους αμπελώνες της Αρκαδίας ούτε της Νεμέας, αλλά από της Σαντορίνης. Το νέο του εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της οικογένειας Χρυσού, που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες 120 στρεμμάτων στον Πύργο και στο Εμπορείο της Σαντορίνης. Μαζί αναβίωσαν τ' αμπέλια και τα φρόντισαν, ώστε να πάρουν τον καλύτερο καρπό. Εμείς δοκιμάσαμε το νέο κρασί Σαντορίνη Τσέλεπου, που μόλις κυκλοφόρησε και οι πρώτες εντυπώσεις είναι παρά πάνω από καλές. Λαμπερό, με πράσινες ανταύγειες στο ποτήρι, ξεχειλίζει φρεσκάδα, νιότη και αρώματα εσπεριδοειδών σ' ένα φόντο από ορυκτό και ιώδιο. Το στόμα του είναι τραγανό, ευχάριστο και κυρίως γεμάτο. Η πληθωρική γεύση του, σε συνδυασμό με την καλή του οξύτητα, είναι δυο ατού που του χαρίζουν πολλούς πόντους, δίπλα σε λιπαρά ψάρια, όστρακα και θαλασσινά και αφού βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας να το έχετε στις επιλογές σας.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.