Follow us

Κτήμα Άλφα & Κτήμα Βιβλία Χώρα στο By the Glass

Ένα ακόμα οινικό ζευγάρι συνεχίζει την παράδοση του By the Glass αυτή την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 21:00. Ο Βασίλης Τσακτσαρλής , οινολόγος και συνδημιουργός του Κτήματος Βιβλία Χώρα και ο Άγγελος Ιατρίδης, οινολόγος και συνιδρυτής του Κτήματος Άλφα, συνεχίζουν την παράδοση του By the Glass να "ζευγαρώνει" οινικά κτήματα με καλή μουσική και γεύσεις και δημιουργούν μοναδικές διαδρομές από τις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, το Κορακοχώρι της Καβάλας, έως το Αμύνταιο της Φλώρινας, με συνοδεία

Κτήμα Άλφα & Κτήμα Βιβλία Χώρα στο By the Glass

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μυστικά για το κρασί, από δυο σημαντικούς οινολόγους της χώρας, καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα κάποια πολύ αξιόλογα κρασιά.
Η εμπειρία ξεκινάει με το απαλό Sauvignon blanc του Κτήματος "Άλφα" και τον αντίστοιχο λευκό του "Βιβλία Χώρα", τα οποία συνοδεύονται με σολομό σχάρας και βραστά λαχανικά με αρωματικό λαδολέμονο.
Συνεχίζουμε με πιο έντονα αρώματα, με τον Όβηλο της "Βιβλία Χώρα" και το Sauvignon fume του "Άλφα" παρέα με ριζότο και μανιτάρια φρικασέ, λάδι τρούφας και flakes παρμεζάνας.

Φθάνουμε σε ενα πορφυρό Back to Back με το ερυθρό του κτήματος "Βιβλία Χώρα" και αντίστοιχα του "Άλφα" σε συνδυασμό με φιλέτο μόσχου σχάρας, με σάλτσα κόκκινου κρασιού, πουρέ μελιτζάνας και μανιτάρια φρικασέ.Έκπληξη της βραδυάς, το Ξινόμαυρο Reserve του κτήματος "Άλφα" και το Πλαγίως του "Βιβλία Χώρα".
Κλείνουμε με επιδόρπιο φυσικά, για να ολοκληρώσουμε με εσπεριδοειδή το γευστικό μας ταξίδι, με τον αρωματικό φυσικώς γλυκύ οίνο B&B του κτήματος "Βιβλία Χώρα" και τον Ωμέγα όψιμο τρυγητό του κτήματος "Άλφα", πλάι σε cheesecake με άρωμα λεμόνι.

Σας περιμένουμε για μια πραγματικά ξεχωριστή βραδυά!
Κόστος: 50€ / άτομο, Κρατήσεις: 210 - 3232560

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.