Follow us

Καλύτερος Οινοχόος 2015… ο Λευτέρης Κανδύλης

Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον το φετινό διαγωνισμό για τον καλύτερο Έλληνα Οινοχόο, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια την αγαπημένης οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά”. Συνολικά 14 οινοχόοι δοκιμάστηκαν σε απαιτητικά θέματα, θεωρητικά και πρακτικά, που αφορούσαν κυρίως το κρασί και ευρύτερα τη γαστρονομία.

Καλύτερος Οινοχόος 2015… ο Λευτέρης Κανδύλης

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με την ημιτελική φάση, μια μέρα πριν τα ΒορΟινά, χωρίς τη συμμετοχή του κοινού και η εξειδικευμένη επιτροπή επέλεξε τους τρεις επικρατέστερους για τον τελικό.
Στην τελική φάση συγκεντρωθήκαμε όλοι σε μια από τις μεγάλες αίθουσες της Μεγάλης Βρεταννίας, και όταν λέμε όλοι- είχε πάρα πολύ κόσμο, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού.

Καλύτερος Οινοχόος 2015… ο Λευτέρης Κανδύλης
Η κριτική επιτροπή

Μας καλωσόρισε ο Ανδρέας Ματθίδης, ο πρόεδρος των Ελλήνων οινοχόων και με τον καλύτερο τρόπο μας έβαλε στο κλίμα του διαγωνισμού και μας σύστησε αρχικά όλους τους συμμετέχοντες. Ακολούθησε η ανακοίνωση των τριών φιναλίστ: Λευτέρη Κανδύλη (sommelier στο Ledbury του Λονδίνου), Απόστολο Πλαχούρα (sommelier στο Danai resort στη Χαλκιδική) και Αλέξανδρο Τριανταφύλλου (sommelier στο Wine not στο Μαρούσι).

Οι τρεις φιναλίστ

Και μετά άρχισε η δράση με παρουσιαστή τoν Γιώργο Λούκα. Είδαμε και τους τρεις στη σκηνή να δοκιμάζουν τις γνώσεις και την τεχνική τους. Δοκίμασαν δυο κρασιά, ένα λευκό και ένα κόκκινο, που έπρεπε να μας τα περιγράψουν και να εντοπίσουν τις ποικιλίες, γεύτηκαν πέντε τυφλά αποστάγματα, επίσης για να βρουν τι είναι το κάθε ένα, ταίριαξαν ένα πλήρες μενού εστιατορίου με κρασιά από διαφορετικές χώρες και ποικιλίες, βρήκαν τα λάθη σε μια λίστα κρασιού, σέρβιραν από ένα αφρώδες κρασί, έκαναν τη διαδικασία της μετάγγισης ενός παλαιωμένου ερυθρού κρασιού και για πρώτη φορά στο διαγωνισμό επέλεξαν κάποια κρασιά για να ανοίξουν, σαν να βρίσκονταν σε κάποιο wine bar.

O Λευτέρης Κανδύλης σε μία από τις δοκιμασίες

Το επίπεδο ήταν πολύ καλό, όμως το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό τελικό πήρε ο Λευτέρης Κανδύλης. Η παρουσία του ήταν πολύ καλή, ήταν άνετος, με εκλεπτυσμένες κινήσεις, σταθερή τεχνική και οι περιγραφές του είχαν ζωντάνια, περιεχόμενο και σωστή ανάλυση. Δεύτερος ήρθε ο Απόστολος Πλαχούρας και τρίτος ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, με εξίσου καλές εκτελέσεις. Η συνολική αίσθηση του διαγωνισμού ήταν εξαιρετική, όλα ήταν καλά οργανωμένα σωστά και όπως φαίνεται κάθε χρόνο ο διαγωνισμός γίνεται ακόμα καλύτερος.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.