Σύσσωμοι οι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος συνοδευόμενοι από τον οινικό πλούτο- λευκών, ροζέ, ερυθρών, νέων, παλαιωμένων, μονοποικιλιακών, blended, ξηρών, γλυκών και αφρωδών- όπως κάθε τέτοια περίοδο εγκαινιάζουν την καινούρια οινική χρονιά και μας κλείνουν ραντεβού την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το δέλεαρ είναι πολύ μεγάλο και αν σε αυτό προσθέσουμε και τη φετινή πρωτιά των Βοροινών να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Οινοχόων, τότε δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε μια extra bonus εβδομάδα με ελκυστικές "Βοροινές" εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το σύνθημα έναρξης της Βοροινής Εβδομάδας δίνεται αύριο, 23 Ιανουαρίου και οι εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.
Οι προτάσεις είναι πολλές, multi και ενδιαφέρουσες με οινικές αρμονίες, γευστικές δοκιμές, δείπνα, σεμινάρια και τετ α τετ συναντήσεις με αγαπημένους παραγωγούς. Κάντε άμεσα το δικό σας πρόγραμμα, τα ενδιαφέροντα είναι πολλά. To ιστορικό Πόρτο Καρράς κάνει μια δυναμική παρουσία και τα κρασιά του πρωταγωνιστούν σε διαφορετικά σημεία: στο ιταλικό Sale Bianco, συνοδεύουν την εξαιρετική κουζίνα του Σαλβατόρε Αντολίνα, στο Θείο Τραγί παντρεύονται πρωτότυπα με τρία πιάτα και στην ανανεωμένη Cava Vegera μια κάθετη δοκιμή, του Chateau 1993, 2001 και 2006, που ενισχύεται από το Syrah 1999 και τις γευστικές προτάσεις.
Ο Στέλιος Κεχρής θα μας υποδεχτεί στο ολοκαίνουριο P.area all day bar, το κτήμα Κυρ- Γιάννη στο City bar, το κτήμα Αβέρωφ στην Οκτάνα, το κτήμα Γκλίναβος στην Cava Vegera και το κτήμα Παυλίδη στο Heteroclito. Αλλάζουμε οινικό κλίμα, για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε μια ποικιλία από Βοροινά κρασιά και σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιλογές. Στο Vintage wine bar έχει ετοιμαστεί ένα ειδικό flight δοκιμών, στο Oinoscent έχει δημιουργηθεί ειδική Βοροινή λίστα, στο νεόφερτο 8 Le bistro θα παρελάσουν πολλές ετικέτες σε ποτήρι, στο Sip bar οι βραδιές θα μυρίσουν Syrah και Merlot, στο Vein Cheese wine bar θα έχουν την τιμητική τους τα επιδόρπια και τα αποστάγματα και στην ατμοσφαιρική Kiki de Grece, θα μάθουμε καλύτερα το Ξινόμαυρο και τη Μαλαγουζιά, Σημειώστε τέλος, ότι υπάρχουν αρκετά δείπνα με "Βοροινό" άρωμα. Στο Paradiso, το κτήμα Κυρ Γιάννη θα φλερτάρει με την τρούφα, στο Food&Wine θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες ποικιλίες, που έχει επιλέξει ο sommelier Γιάννης Μακρής και θα έχουν παρέα τα πιάτα του Ολιβιέ Καμπανά. Στο κλασικό Μόνο, 5 πιάτα θα κάνουν ταίρια με 5 Βοροινά κρασιά και στην πολυσυζητημένη Cookoovaya θα δοκιμαστεί μια σοφή αρμονία πιάτων και κρασιών. Περισσότερες πληροφορίες για μέρες, ώρες και τιμές για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr.
Ωράριο ΒορΟινών:
11 π.μ.-5 μ.μ. για τους επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα ), 5 μ.μ.-10 μ.μ. για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: € 5)