Follow us

Μια ΒορΟινή εβδομάδα

Απανταχού φίλοι του κρασιού προετοιμαστείτε, έχουμε κάθοδο των Βορείων και μάλιστα πολύ καλά οργανωμένη!

Μια ΒορΟινή εβδομάδα

Σύσσωμοι οι οινοπαραγωγοί της Βορείου Ελλάδος συνοδευόμενοι από τον οινικό πλούτο- λευκών, ροζέ, ερυθρών, νέων, παλαιωμένων, μονοποικιλιακών, blended, ξηρών, γλυκών και αφρωδών- όπως κάθε τέτοια περίοδο εγκαινιάζουν την καινούρια οινική χρονιά και μας κλείνουν ραντεβού την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το δέλεαρ είναι πολύ μεγάλο και αν σε αυτό προσθέσουμε και τη φετινή πρωτιά των Βοροινών να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο διαγωνισμό Οινοχόων, τότε δεν μπορούμε να αντισταθούμε.
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε μια extra bonus εβδομάδα με ελκυστικές "Βοροινές" εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το σύνθημα έναρξης της Βοροινής Εβδομάδας δίνεται αύριο, 23 Ιανουαρίου και οι εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Μια ΒορΟινή εβδομάδα

Οι προτάσεις είναι πολλές, multi και ενδιαφέρουσες με οινικές αρμονίες, γευστικές δοκιμές, δείπνα, σεμινάρια και τετ α τετ συναντήσεις με αγαπημένους παραγωγούς. Κάντε άμεσα το δικό σας πρόγραμμα, τα ενδιαφέροντα είναι πολλά. To ιστορικό Πόρτο Καρράς κάνει μια δυναμική παρουσία και τα κρασιά του πρωταγωνιστούν σε διαφορετικά σημεία: στο ιταλικό Sale Bianco, συνοδεύουν την εξαιρετική κουζίνα του Σαλβατόρε Αντολίνα, στο Θείο Τραγί παντρεύονται πρωτότυπα με τρία πιάτα και στην ανανεωμένη Cava Vegera μια κάθετη δοκιμή, του Chateau 1993, 2001 και 2006, που ενισχύεται από το Syrah 1999 και τις γευστικές προτάσεις.

Ο Στέλιος Κεχρής θα μας υποδεχτεί στο ολοκαίνουριο P.area all day bar, το κτήμα Κυρ- Γιάννη στο City bar, το κτήμα Αβέρωφ στην Οκτάνα, το κτήμα Γκλίναβος στην Cava Vegera και το κτήμα Παυλίδη στο Heteroclito. Αλλάζουμε οινικό κλίμα, για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε μια ποικιλία από Βοροινά κρασιά και σε αυτή την περίπτωση έχουμε επιλογές. Στο Vintage wine bar έχει ετοιμαστεί ένα ειδικό flight δοκιμών, στο Oinoscent έχει δημιουργηθεί ειδική Βοροινή λίστα, στο νεόφερτο 8 Le bistro θα παρελάσουν πολλές ετικέτες σε ποτήρι, στο Sip bar οι βραδιές θα μυρίσουν Syrah και Merlot, στο Vein Cheese wine bar θα έχουν την τιμητική τους τα επιδόρπια και τα αποστάγματα και στην ατμοσφαιρική Kiki de Grece, θα μάθουμε καλύτερα το Ξινόμαυρο και τη Μαλαγουζιά, Σημειώστε τέλος, ότι υπάρχουν αρκετά δείπνα με "Βοροινό" άρωμα. Στο Paradiso, το κτήμα Κυρ Γιάννη θα φλερτάρει με την τρούφα, στο Food&Wine θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες ποικιλίες, που έχει επιλέξει ο sommelier Γιάννης Μακρής και θα έχουν παρέα τα πιάτα του Ολιβιέ Καμπανά. Στο κλασικό Μόνο, 5 πιάτα θα κάνουν ταίρια με 5 Βοροινά κρασιά και στην πολυσυζητημένη Cookoovaya θα δοκιμαστεί μια σοφή αρμονία πιάτων και κρασιών. Περισσότερες πληροφορίες για μέρες, ώρες και τιμές για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο www.voroina.gr.

Ωράριο ΒορΟινών:
11 π.μ.-5 μ.μ. για τους επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα ), 5 μ.μ.-10 μ.μ. για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: € 5)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.