Follow us

Καινούριος Αμέθυστος στα ποτήρια μας

Καινούριος Αμέθυστος στα ποτήρια μας

Το κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, ένα από τα εμβληματικά οινοποιεία της χώρας, ξεκίνησε το 1992 την οινική του καριέρα με μια ετικέτα, τον διάσημο Αμέθυστο. Τόσα χρόνια μετά, ο Αμέθυστος παραμένει σημείο αναφοράς, κλασική επιλογή για πολλούς και επιβεβαιωμένη εμπορική επιτυχία. Για αυτούς τους λόγους, η πρόσφατη κυκλοφορία της νέας χρονιάς, δεν μας άφησε ασυγκίνητους και το ξαναδοκιμάσαμε. Παρά τον δύσκολο τρύγο, ο λευκός Αμέθυστος είναι στα καλύτερα του, πιο ανανεωμένος από ποτέ. Με μια μικρή αλλαγή στην σύνθεση του ( την απουσία του semillon), το Ασύρτικο και το Sauvignon δένουν εξαιρετικά. Στη μύτη συναντιούνται τα ροδάκινα, ο ανανάς, το κίτρο και οι νότες γρασιδιού και το στόμα του είναι δροσερό και όσο πρέπει γεμάτο για να φιγουράρει δίπλα από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Όσο αφορά την ροζέ, ή μάλλον καλύτερα την "τριανταφυλλί" εκδοχή του, από το γνωστό δίδυμο Cabernet- Merlot, το 2014 το χαρακτηρίζει από πληθωρικότητα. Η μύτη παίζει με γοητευτικά αρώματα βατόμουρων, φρούτων του δάσους, κερασιών και φραγκοστάφυλων. Στο στόμα κάνει επιπλέον εμφάνιση η φράουλα και συνοδεύεται από πικάντικες νότες. Γεμάτο και καλοφτιαγμένο, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα λαδερά, τα γεμιστά και όλα αυτά τα αγαπημένα ελληνικά πιάτα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.