Follow us

Η Νάουσα μας προσκαλεί!

Ετοιμαστείτε αυτό το Παρασκευο-σαββατοκύριακο 12 με 14 Δεκεμβρίου, φεύγουμε για Νάουσα -την πόλη του πολυδύναμου ερυθρού Ξινόμαυρου.

Η Νάουσα μας προσκαλεί!

Μέσα σε τρεις μέρες θα προσεγγίσουμε την πολυδιάστατη ελληνική ποικιλία και θα κατανοήσουμε την ιδιοσυγκρασία της. Όλοι οι οινοποιοί και οι αμπελουργοί της περιοχής έχουν δουλέψει για να μας παρουσιάσουν ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με πλούσια θεματολογία, που εστιάζει στην τιμώμενη ποικιλία. Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Βέτλανς θα μεταμορφωθεί σε οινική σκηνή, για να φιλοξενήσει την ημερίδα με θέμα "Η μετάβαση από την παραδοσιακή Νάουσα στη μοντέρνα" με συντονιστή τον Γιάννη Καρακάση AIWS, καθώς και τις παρουσιάσεις και τις δοκιμές, που θα μας αποκαλύψουν τη μεγάλη γκάμα αρωμάτων και συνδυασμών του Ξινόμαυρου. Ακόμα, θα εξερευνήσουμε το terroir της Νάουσας, θα παντρέψουμε διαφορετικές ετικέτες με παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής και φυσικά θα ξεναγηθούμε σε όλα τα οινοποιεία της Νάουσας. Οι παραγωγοί της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους και ήδη έχουν οργανώσει ιδιαίτερες οινικές καταστάσεις.

Η Νάουσα μας προσκαλεί!

Για να πάρετε μια γεύση: στην Αργατία θα δοκιμάσουμε πέντε διαφορετικές εσοδείες Ξινόμαυρου, το ίδιο και στου Κυρ- Γιάννη. Στο Κτήμα Διαμαντάκου θα μυηθούμε στους αρχαίους μύθους της περιοχής και στα πρώτα αμπελοτόπια. Στο οινοποιείο Μαρκοβίτη, θα γνωρίσουμε την ιστορική ετικέτα Πήγασος, ενώ στο κτήμα Χρυσοχόου θα σερβιριστούμε cocktail με βάση το ξινόμαυρο. Θα συνεχίσουμε στο κτήμα Δαλαμάρα με γευσιγνωσία επιλεγμένων ετικετών της τελευταίας 20ετίας και αφού θα είμαστε σε τέτοιο κλίμα, θα παραμείνουμε σε σπάνιες δοκιμές στο κτήμα Καρυδά και στο Vaeni. Δεν τελειώσαμε όμως… Πολλές εκπλήξεις θα μας περιμένουν στο Οινοποιείο Θυμιόπουλου, όπου θα σερβιριστεί το γνωστό κρασί Γη και ο Ουρανός. Πραγματικά, η πόλη αυτές τις ημέρες θα ζει στους ρυθμούς του Ξινόμαυρου και έχει παρασύρει τους σεφ των εστιατορίων, που με έμπνευση την ποικιλία θα δημιουργούν αντίστοιχα πιάτα, ενώ η τοπική φιλαρμονική θα παίζει ασταμάτητα. Τέλος, κάτι πολύ ενδιαφέρον: στο παιχνίδι των ντουέτων με ξινόμαυρο θα μπει το κυνήγι μανιταριών και η παραγωγή ελληνικών πούρων στην περιοχή!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.