Follow us

Το Ιόνιο στα ποτήρια μας…

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, το νέο wine bar της Κηφισιάς Sip (στα ελληνικά, γουλιά) εγκαινιάζει τις θεματικές γευσιγνωσίες του με ένα αρωματικό και γευστικό άλμα στο Ιόνιο.

Το Ιόνιο στα ποτήρια μας…

Τέσσερις γηγενείς ποικιλίες, 4 κρασιά, 4 πιάτα και 2 κτήματα (το κτήμα Γράμψα και το Gentilini) θα μας μυήσουν στις γεύσεις της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Το Γουστολίδι, η λευκή σπάνια ποικιλία του "φιόρο του Λεβάντε", επιτέλους θα μας συστηθεί και θα σταθεί δίπλα στη Ρομπόλα, μια κεφαλλονίτικη ποικιλία με πολλές δυνατότητες. Στηn περίπτωση των ερυθρών, ο Αυγουστιάτης θα παρουσιάσει το ενδιαφέρον αρωματικό μπουκέτο του και η Μαυροδάφνη το δυνατό και καλοδομημένο στόμα της. Αντίστοιχα, ο Χρήστος Γράμψας και ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος θα μας δώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες θέλουμε για τις ελληνικές τοπικές ποικιλίες. Όσον αφορά τα πιάτα, τα έχει επιμεληθεί ο chef του wine bar, Αναστάσιος Ζούπας και αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι προέρχονται από υλικά του Ιονίου και θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κρασιά. Για να πάρετε μια γεύση, δυο από αυτά θα είναι το καφελλονίτικο μοσχαράκι στιφάδο με πουρέ από ριγανάτες πατάτες και οι τυροκροκέτες από γραβιέρα Ζακύνθου με πετιμέζι και σως ροδιού. Το Sip Wine bar άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι και, όπως φαίνεται, έχει στα σχέδια του πολλές τέτοιες βραδιές. Ο χώρος του είναι όμορφος, παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο, παίζοντας με ξύλο, μέταλλο και δέρμα σε λιτές, καλαίσθητες γραμμές. Η λίστα του περιλαμβάνει περίπου 130 διαφορετικές ετικέτες, με έμφαση στις τοπικές ποικιλίες και το μενού του είναι δημιουργικό και… alter ego του κρασιού.

(Κυριαζή 11, Κηφισιά, κόστος 24 ευρώ το άτομο, τηλ κρατήσεων 2130329830)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.