Follow us

Weekend οινογνωσίας στον Οίνο τον Αγαπητό

Αν ψάχνατε ευκαιρίες να κάτσετε στα θρανία και να μάθετε για το κρασί ή να διευρύνετε τις γνώσεις σας, τότε κρατήστε ημερομηνία και θέση για το βιωματικό διήμερο που έρχεται.

Weekend οινογνωσίας στον Οίνο τον Αγαπητό

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ο μετρ του είδους, ο οινολόγος και γευσιγνώστης Δημήτρης Χατζηνικολάου, προγραμματίζει ένα διήμερο αφιερωμένο στην εκμάθηση του οίνου, με 4 επίπεδα εκπαίδευσης, επιλεγμένες δοκιμές, οινικές επισκέψεις, γεύματα και χρήσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Είτε λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανήσυχων καταναλωτών, είτε των ψαγμένων επαγγελματιών, που αναζητούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τουςν κλείστε θρανίο. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με την εισαγωγή στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού και με πολλές βασικές πληροφορίες από χαρακτηριστικά ποικιλιών, οινοπαραγωγικές ζώνες, μέχρι τύπους κρασιών. Μετά θα περάσουν σε λεπτομέρειες για την δημιουργία ιδανικής κάβας, το σωστό σερβίρισμα και γενικά τη σημασία της Οινοχοίας. Φυσικά, δεν λείπει η αγαπημένη στιγμή όλων των σχολείων… ακόμα και των οινικών, το διάλειμμα. Σε αυτή τη περίπτωση όμως το διάλειμμα σημαίνει αναχώρηση από την αίθουσα και επίσκεψη σε επιλεγμένο οινοποιείο για το σεμινάριο πάνω στην παραγωγή του κρασιού. Η επιστροφή στην αίθουσα είναι έκπληξη, με το επόμενο μάθημα να αφορά την οργανοληπτική δοκιμή και την προετοιμασία για ένα οινογαστρονομικό δείπνο στο wine bar Κλίμα- Κλήμα. Τι μένει για την επόμενη μέρα; Οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες. Ποιες είναι, τι γεύση έχουν με τι συνοδεύονται και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Πάρτε τα κατάλληλα εργαλεία τετράδια και ανοιχτήρια και γραφτείτε.
(Πληροφορίες: Οίνος ο Αγαπητός, www.oinosagapitos.gr , κόστος συμμετοχής 180 ευρώ το άτομο)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.