Γεροβασιλείου. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εγκαινιαστεί η καινούρια οινική σεζόν στην Αθήνα. Θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε δυο από τις μεγάλες οινικές προσωπικότητες, να συζητήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πληροφορίες, ιδιαιτερότητες, απόψεις και μυστικά και φυσικά να ταξιδέψουμε οινικά και γευστικά, από την Επανομή μέχρι τη Σαντορίνη. Η επιλογή των κρασιών που έχει γίνει είναι μοναδική και στοχευμένη. Στα ποτήρια μας θα σερβιριστούν, από Βόρεια η αρωματική Μαλαγουζιά 2013 και το πληθωρικό chardonnay 2012 και από το Αιγαίο η φρέσκια Σαντορίνη 2013 και η παλαιωμένη 2008. Στο τέλος, τα ερυθρά που θα έρθουν σε αντιπαράθεση είναι δυο σπουδαία κρασιά: το κλασικό Άβατον 2011 και το τοπικό Μαυροτράγανο 2012. Μην νομίζετε όμως ότι τα κρασιά δεν θα έχουν την κατάλληλη συνοδεία. Η κουζίνα του by the glass, με την καθοδήγηση της Φωτεινής Παντζιά, της ψυχής του wine bar, έχει κάνει πάλι θαύματα στα οινογευστικά παντρέματα. Έτσι θα έχουμε παρέα τα παρακάτω πιάτα :
• Τόνο με Ρεβύθια, Σαλάμι Λευκάδος, Τσάιβς και Λουίζα
• Μίνι Σαλάτα σε Μαύρο Ψωμί με Γαρίδες, Μούς Αβοκάντο και Ντρέσινγκ Εσπεριδοειδών
• Rib Eye με Πουρέ Ψητής Πατάτας με Τρούφα, Σπαράγγια, Φρικασέ Μανιταριών και Σάλτσα από Μαυροτράγανο.
Θα είμαστε όλοι εκεί… αλλά θα πρέπει να κάνουμε κρατήσεις στο τηλ. 210 3232560
( Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ / άτομο, www.bytheglass.gr )