Follow us

Από την Επανομή… στη Σαντορίνη

Σε ένα από τα αγαπημένα μας wine spots στο κέντρο της πόλης, σε αυτή τη μαγική στοά του by the glass, θα συναντηθούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00, δυο γκουρού του Ελληνικού Οίνου, ο Πάρης Σιγάλας και ο Βαγγέλης

Από την Επανομή… στη Σαντορίνη

Γεροβασιλείου. Σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εγκαινιαστεί η καινούρια οινική σεζόν στην Αθήνα. Θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε δυο από τις μεγάλες οινικές προσωπικότητες, να συζητήσουμε μαζί τους και να μάθουμε πληροφορίες, ιδιαιτερότητες, απόψεις και μυστικά και φυσικά να ταξιδέψουμε οινικά και γευστικά, από την Επανομή μέχρι τη Σαντορίνη. Η επιλογή των κρασιών που έχει γίνει είναι μοναδική και στοχευμένη. Στα ποτήρια μας θα σερβιριστούν, από Βόρεια η αρωματική Μαλαγουζιά 2013 και το πληθωρικό chardonnay 2012 και από το Αιγαίο η φρέσκια Σαντορίνη 2013 και η παλαιωμένη 2008. Στο τέλος, τα ερυθρά που θα έρθουν σε αντιπαράθεση είναι δυο σπουδαία κρασιά: το κλασικό Άβατον 2011 και το τοπικό Μαυροτράγανο 2012. Μην νομίζετε όμως ότι τα κρασιά δεν θα έχουν την κατάλληλη συνοδεία. Η κουζίνα του by the glass, με την καθοδήγηση της Φωτεινής Παντζιά, της ψυχής του wine bar, έχει κάνει πάλι θαύματα στα οινογευστικά παντρέματα. Έτσι θα έχουμε παρέα τα παρακάτω πιάτα :
• Τόνο με Ρεβύθια, Σαλάμι Λευκάδος, Τσάιβς και Λουίζα
• Μίνι Σαλάτα σε Μαύρο Ψωμί με Γαρίδες, Μούς Αβοκάντο και Ντρέσινγκ Εσπεριδοειδών
• Rib Eye με Πουρέ Ψητής Πατάτας με Τρούφα, Σπαράγγια, Φρικασέ Μανιταριών και Σάλτσα από Μαυροτράγανο.
Θα είμαστε όλοι εκεί… αλλά θα πρέπει να κάνουμε κρατήσεις στο τηλ. 210 3232560
( Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ / άτομο, www.bytheglass.gr )

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.