Φέτος, το σκηνικό έχει αλλάξει, έχει διευρυνθεί και όλη η συμπρωτεύουσα εδώ και μέρες κινείται στους ρυθμούς του κρασιού. Επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες της πόλης έχουν επιστρατευτεί και ενωθεί σε μια προσπάθεια υποστήριξης και προβολής των οίνων Βορείου Ελλάδος. Μια ενέργεια που θα κρατήσει και θα κορυφωθεί μέχρι την επίσημη έναρξη των Βοροινών στο λιμάνι. Έτσι, έχουν προετοιμαστεί και σχεδιαστεί οινικές διαδρομές μέσα στην πόλη, όπου μπορούμε να μάθουμε για το κρασί, να δοκιμάσουμε και να το απολαύσουμε συνδυασμένο με ειδικά πιάτα. Πρόκειται πραγματικά για μια πρόκληση και πρόσκληση που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει να ακολουθήσουμε. Ενδεικτικά, για να είστε στο κλίμα, στο wine bar Menta από τις 15 ως τις 18 Σεπτεμβρίου θα δοκιμάζουμε το κτήμα Κυρ- Γιάννη και 18-19 το Πόρτο Καρράς. Σε άλλο σημείο της πόλης, στο εστιατόριο Αιολή, στις 19/9 θα σερβίρεται το λευκό κτήμα Βογιατζή. Πολύ ενδιαφέρον έχουν επίσης οι εκδηλώσεις στο μαγαζί Apallou, στις 16/9, όπου το τραπέζι γευσιγνωσίας θα γεμίσει με τα Βοροινά Ασύρτικα και Sauvignon. Μια μέρα μετά, στις 17/9 στο γνωστό bar Vogatsikou, στο shaker θα χτυπήσουν cocktail με κρασί, ενώ σε ένα άλλο γευστικό spot, στο Feta bar θα ετοιμάσουν μια γευστική αναδρομή με 10 επιλεγμένες χρονιές του κτήματος Κατσαρού. Πλούσιο πρόγραμμα και υπάρχουν ακόμα περισσότερα…
Για να κάνετε τη δική σας Βοροινή διαδρομή, θα ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις στο site των Βοροινών www.voroina.gr