Follow us

Αθηνά Τσώλη...μια νέα οινοπαραγωγός με όραμα

Ακόμα το καλοκαίρι καλά κρατεί και μας εμπνέει για οινικές στιγμές. Για να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα κρασιά της Αθηνάς Τσώλη.

Αθηνά Τσώλη...μια νέα οινοπαραγωγός με όραμα

Η νέα οινοπαραγωγός μετά τις σπουδές της στη Γαλλία και τα ταξίδια της για τρύγο στις πιο σημαντικές αμπελουργικές χώρες του κόσμου, επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες στην Ελλάδα με σκοπό να αξιοποιήσει τις γνώσεις της επιλέγοντας τρεις εμβληματικούς αμπελότοπους, για να δημιουργήσει τα κρασιά της. Σαντορίνη, Γουμένισσα και Νάουσα: ιδιαίτεροι αμπελώνες, ιδιαίτερα κρασιά. Η Athina Σαντορίνη, από την παραγωγή 3 αμπελώνων του νησιού, είναι ένα κρασί με έντονο χαρακτήρα, γεμάτο σώμα και υπέροχη οξύτητα. Η Athina Γουμένισσα προέρχεται μόνο από την ιδιόμορφη Νεγκόσκα, η οποία συλλέγεται από ένα μόνο αμπελοτεμάχιο βιοδυναμικής καλλιέργειας. Το ερυθρό κρασί έχει δυνατή μύτη και πλούσιο στόμα. Η Athina Νάουσα, το ξινόμαυρο, είναι ένα σπουδαίο κρασί. Ο αμπελώνας, ένα θαύμα ηλικίας 40 ετών, τοποθετημένος σε νότια πλαγιά, δίνει εξαιρετικό σταφύλι με πολλές δυνατότητες. Το κρασί έχει βαθύ συμπυκνωμένο χρώμα, γεμάτη μύτη, τανική φλέβα και στρογγυλό στόμα. Δοκιμάστε τα και εσείς και θα καταλάβετε το χαρακτήρα των ποικιλιών και τη σπουδαιότητα του terroir.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.