Πρόκειται για ένα κρασί θα λέγαμε νέου τύπου, που προέκυψε μετά από πολλή δουλειά στο αμπέλι και στο οινοποιείο. Αρχικά πραγματοποιήθηκε τεχνική ωρίμανση και συμπύκνωση χυμών του καρπού πάνω στο αμπέλι, μετά ακολούθησε ιδιαίτερη τεχνική ερυθρής οινοποίησης σε λευκά σταφύλια και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έκθεση του οίνου σε ακραίες συνθήκες οξειδωτικής ωρίμανσης σε γυάλινους αμφορείς για δυο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ενδιαφέρον και τόσο ανατρεπτικό! Η Μαλαγουζιά της οξειδωτικής παλαίωσης σε πρώτη ανάγνωση δεν θυμίζει την γνώριμη ποικιλία, μόλις όμως δοκιμάσουμε ξανά με προσοχή βλέπουμε ότι τα βασικά της χαρακτηριστικά αναδομούνται και εξελίσσονται στο ποτήρι. Πίσω λοιπόν από το πορτοκαλί της χρώμα κρύβονται ζαχαρωμένα αρώματα καραμέλας, αποξηραμένων φρούτων και λουλουδιών. Μην σας προκαλέσει εντύπωση ότι στο ποτήρι είναι θολή γιατί το κρασί αυτό δεν φιλτράρεται, δεν ψύχεται και δεν περιέχει θειώδη. Δοκιμάστε το λοιπόν άφοβα και παντρέψτε τη νέα εμπειρία με κάποιο εξωτικό πιάτο.