Follow us

Νέα εποχή για Γκλίναβο

Το ιστορικό οινοποιείο της Ζίτσας διανύει έντονη περίοδο ποιοτικού αναβρασμού. Κλείνοντας 36 χρόνια αξιόλογης παρουσίας ανανεώνεται και επιδεικνύει έντονη εξωστρέφεια και δημιουργικότητα.

Νέα εποχή για Γκλίναβο

Πρόσφατα λάνσαρε το νέο του λογότυπο, που βασίζεται στην παράσταση δυο παγωνιών, που πίνουν νερό από τη Ζωοδόχο Πηγή της περιοχής. Χαρακτηριστική απεικόνιση με ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική παράδοση. Παράλληλα παρουσίασε τις νέες ετικέτες, που κοσμούν πλέον τα κρασιά του κτήματος. Ο επανασχεδιασμός στηρίζεται στα βασικά γνωρίσματα του κάθε κρασιού. Πράγματι το Primus Ζίτσα, το νούμερο ένα κρασί του κτήματος, έχει για καινούρια ετικέτα τον αριθμό 1, ο οποίος εμφανίζεται στην πλάγια όψη του μπουκαλιού, το κρασί Άσπρα Χώματα, που προέρχεται από τις λευκές ποικιλίες, που καλλιεργούνται σε ασβεστολιθικά εδάφη, αποδίδεται με λεπτές λευκές λιτές γραμμές. Ομοίως, στην ανανεωμένη εικόνα του Primus Zitsa Barrique, τονίζεται η έννοια της παλαίωσης με ανάγλυφη σκουρόχρωμη ετικέτα, στο ερυθρό Βλάχικο η μελετημένη ετικέτα θυμίζει κέντημα αργαλειού και τέλος μια από τις αγαπημένες μας στο επίσης ερυθρό Δρυάδες, που ήταν νύμφες των δασών κατά την ελληνική μυθολογία, εικονογραφικά η φιάλη εμφανίζει μια γυναικεία μορφή που αναδύεται από κλαδιά και φύλλα βελανιδιάς.
Η συνολική αναβαθμισμένη εικόνα του κτήματος ενισχύεται επιπλέον από την καινούρια ιστοσελίδα (www.glinavos.gr), ένα web site με καλή αισθητική και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.