Follow us

Summer in the city…στην Οκτάνα

Αυτή την Πέμπτη 10 Ιουλίου λίγο μετά τις 21:00 δίνουμε ραντεβού στο δρόμο και συγκεκριμένα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, στην κάβα Οκτάνα… Από εκεί θα σαλπάρουμε για Κεφαλονιά μέσα από διαλεκτά αρώματα και γεύσεις.

Summer in the city…στην Οκτάνα

Με συνταξιδιώτη τον Πέτρο Μαρκαντωνάτο, του γνωστού οινοποιείου Gentilini, θα απολαύσουμε δυο εμβληματικά καλοκαιρινά κρασιά, το Aspro και το Ροζέ. Το χρυσοπράσινο κρασί προέρχεται από τις κεφαλλονίτικες ποικιλίες τσαούσι και μοσχάτο. Στη μύτη ευωδιάζει εσπεριδοειδή με νότες μελιού και πεπονιού και στο στόμα είναι λεμονάτο και ευχάριστο. Το λαμπερό ροζέ είναι μοσχοφίλερο με ελκυστικά αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού. Τα δυο παιχνιδιάρικα κρασιά θα συνδυαστούν με το κατάλληλο street food και tapas και το summer σκηνικό θα ολοκληρωθεί με την ανάλογη μουσική. Επομένως, για να τα συνοψίσουμε: έχουμε κρασί από το Ιόνιο, ελληνικά μεζεδάκια, στιλάτο wine bar, πλατεία για πάρτι… Δεν λείπει τίποτα! Στο τέλος, θα γίνει κλήρωση για 2 magnum φιάλες Gentilini.
Κόστος συμμετοχής 10€ / άτομο. Κρατήσεις στα 210 7014630, 694 4052851. ΟΚΤΑΝΑ, Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.