Follow us

Μια σαμπάνια μύθος στην Ελλάδα

Φυσικά οι περισσότεροι οινόφιλοι και μη, ανά τον πλανήτη γνωρίζουν την Cristal… Μια μοναδική σαμπάνια από το μυθικό σπίτι Louis Roederer. Ο γαλλικός οίκος εδώ και 200 χρόνια σε 2.

Μια σαμπάνια μύθος στην Ελλάδα

000 ιδιόκτητα στρέμματα στην περιοχή της Καμπανίας, δίνει ψυχή και σώμα σε αυτή την φίνα σαμπάνια από Pinot noir και Chardonnay. H Χρυσή Cristal παράγεται με πολύ αυστηρή διαδικασία, με επιλεγμένα σταφύλια και με αρκετούς μήνες ωρίμανσης. Το ευωδιαστό αποτέλεσμα, όμως, με νότες φρέσκου αμύγδαλου, λευκών λουλουδιών, ροδάκινου, λευκής σοκολάτας, καραμέλας και φιστικιών σίγουρα δικαιώνει τις προσπάθειες. Για το στόμα της κάποιος μπορεί να πει πολλά, το σημαντικό όμως είναι ότι έχει μια ιδιαίτερη αρμονία, ένταση και μεγάλη επίγευση. Αυτά όμως αρκετοί ίσως ήδη τα ξέρατε. Ποιο είναι το καινούριο; Ότι επιτέλους ήρθε στην Ελλάδα η θρυλική 2002 Jeroboam by Cristal! Μια κορυφαία χρονιά φυλαγμένη σε μια φιάλη στολίδι. Το 24 καρατίων μενταγιόν της Roederer που κοσμεί τη φιάλη καθώς και η ίδια η φιάλη είναι 100% χειροποίητα. Για να ετοιμαστούν χρειάστηκαν 4 ημέρες δουλειάς από 2 ταλαντούχους χρυσοχόους, 12 διαφορετικές τεχνικές, 700 μέτρα μπρούτζινου σύρματος βουτηγμένου σε χρυσό και 508 κολλήσεις… Εντυπωσιακό, όπως και ο συνολικός αριθμός που κυκλοφορεί το 2014 και φτάνει μόλις τις 200 φιάλες σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ -και συγκεκριμένα στην εισαγωγική εταιρεία Αίολος- υπάρχουν μερικές φιάλες που αξίζουν τουλάχιστον το θαυμασμό! Άλλωστε είναι καλοκαίρι, δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.