Follow us

Οι Wine Commanders στοχεύουν στις Μπορντoλέζικες ποικιλίες…

Μια γευσιγνωσία υψηλού οινικού ενδιαφέροντος στήνεται αύριο στο εστιατόριο Paradiso στο Χαλάνδρι, από τους συνήθεις ύποπτους, τους οίνο- ετοιμοπόλεμους Wine Commanders. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους μπαίνουν οι γνωστές κατακόκκινες ποικιλίες του Μπορντώ.

Οι Wine Commanders στοχεύουν στις Μπορντoλέζικες ποικιλίες…

Δεν σημαδεύουν όμως μόνο τη διάσημη γαλλική περιοχή, αλλά κάνουν οργανωμένη εξόρμηση σε όλο τον οινικό κόσμο, που δημιουργεί κρασιά από Cabernet Sauvignon, Petit Verdot και Merlot και επιλέγουν τα πιο Fine Wines. Συγκεκριμένα, στα ποτήρια μας θα σερβιριστούν τυφλά κρασιά από το Medoc, την Νότια Αφρική, την Τοσκάνη, την Αυστραλία και τη Napa Valley. Οι ετικέτες, που θα είναι 7 στο σύνολό τους, αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι ότι ένα από κρασιά θα είναι το ιστορικό Dominus 2008 του εμβληματικού Christian Moueix. Ένα κρασί που έχει λάβει βαθμολογία από το Wine advocate 99/100 και κατέχει μια από τις λίγες θέσεις Fine Wines εκτός Μπορντώ, που παρακολουθούνται από το χρηματιστήριο του κρασιού Live-Ex.

Paradiso restaurant Αποστολοπούλου 58, Κ. Χαλάνδρι κόστος συμμετοχής 47€/άτομο, ώρα 20:30

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.