Follow us

Κρασιά με θετική ενέργεια…από το Κατώγι Στροφιλιά

Το Συν+ είναι ένα σύμβολο που εκφράζει την ένωση, την πρόσθεση, το πλεονέκτημα ακόμα και τη συνεργασία.

Κρασιά με θετική ενέργεια…από το Κατώγι Στροφιλιά

Αυτό το σημάδι καλής διάθεσης επέλεξε το γνωστό οινοποιείο Κατώγι Στροφιλιά, από τον Ασπρόκαμπο Νεμέας, για τις δυο νέες ετικέτες του : το Mountain Fish και το White Dot. Πρόκειται για μια "μοντέρνα" σειρά κρασιών, που προέρχεται από την συν-εργασία νέων ανθρώπων, την συν-έργεια αυτόχθονων ελληνικών ποικιλιών και την συν-άντηση του μοντέρνου τρόπου οινοποίησης με την σύγχρονη εμφάνιση. Εμείς τα δοκιμάσαμε! Το Mountain Fish, με όνομα εμπνευσμένο από το ορεινό χωριό Ψάρι, στο οποίο βρίσκονται οι αμπελώνες του Αγιωργίτικου, είναι ερυθρό. Στη μύτη είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο, με αρώματα κερασιού και γεύση φρέσκια και βελούδινη. Το White Dot έχει μια ιδιαίτερη λιτή ετικέτα : μια λευκή κυκλική σφραγίδα σε ένα βράχο και απεικονίζει ακριβώς μια περιοχή του Ασπρόκαμπου, που οι κάτοικοι ονόμαζαν "άσπρη βούλα". To λευκό νεαρό κρασί αποτελεί συνδυασμό των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ροδίτη. Η μύτη είναι πλούσια με αρώματα λουλουδιών και η γεύση δροσερή και φινετσάτη. Με αφορμή τις ηλιόλουστες ημέρες που έρχονται δοκιμάστε τα και εσείς με συν+ παρέα!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.