Follow us

O Αγώνας φιάλη με φιάλη συνεχίζεται…

Το οινικό ρινγκ στο wine bar by the glass στήνεται για μια ακόμη φορά την Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 9 μ.μ. Αυτή τη φορά σε θέση μάχης μπαίνουν δυο οινοπαραγωγοί με νησιώτικη αύρα.

O Αγώνας φιάλη με φιάλη συνεχίζεται…

Με μοναδικό όπλο τις φιάλες τους, ο Γιάννης Παρασκεύοπουλος από το κτήμα Γαία θα έρθει σε ανοιχτή μονομαχία γουλιάς γουλιάς με τον Πέτρο Μαρκαντωνάτο από το κτήμα Gentilini. Στην δυνατή οινική μονομαχία το Ασύρτικο θα προκαλέσει την Ρομπόλα, το Αγιωργίτικο την Μαυροδάφνη και η Σαντορίνη θα αναμετρηθεί με την Κεφαλονιά. Ο αγώνας και ο νικητής θα κριθεί φιάλη με φιάλη και η γευστική κρίση είναι δική μας! Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ το άτομο και εκτός από τα έξι κρασιά περιλαμβάνει και ειδικά επιλεγμένα νόστιμα πιάτα.
Κρατήσεις στο τηλ 210 3232560

By the glass, Γ. Σκουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα.

Οι ομάδες της μονομαχίας :
Θαλασσίτης '08 - Θαλασσίτης '13 - Κτήμα Γαία '08
vs
Robola 13 - Robola ‘Selection 13 - Eclipse ‘11 Magnum

Τα λευκά θα συνοδευτούν από:
- Tartare φρέσκου σολομού με τζίντζερ και γλυκολέμονο σε soy sauce
- Κεμπάπ από μαριναρισμένες γαρίδες με vine cherry και chili πιπεριάς στα αρώματα του κάρυ
- Ριζότο με μύδια και κρόκο Κοζάνης

Τα κόκκινα θα συνοδευτούν από:
- Καρπάτσιο μόσχου με μικρή σαλάτα με άγρια ρόκα και φλέικς παρμεζάνας
- Απύρηνα δαμάσκηνα σε φωλιά από μπέικον και σταγόνες πετιμέζι

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.