Είναι λευκό, δημιουργείται από μοσχοφίλερο και είναι αρκετά ζωηρό, νεαρό και φρέσκο. Η μύτη και το στόμα φλερτάρουν με τα άνθη και τα φρούτα και η επίγευση είναι σπιρτόζα. Τώρα που φτιάχνει επιτέλους ο καιρός μπορούμε να βάλουμε για τα καλά ένα δροσερό, ευχάριστο και ευκολόπιοτο αφρώδες στη καθημερινότητα μας. Αν δεν είστε τώρα του λευκού υπάρχει ροζέ αδελφάκι το Rosato. Σε αυτό το κρασί το Αγιωργίτικο μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο πιο τσαχπίνικο γεμάτο ευωδίες από φράουλες και κεράσια! Όποιο και αν διαλέξετε θα σας φτιάξει την διάθεση και θα κολλήσει με τις σαλάτες, τα ψάρια και τα θαλασσινά των ημερών.