Η διαδικασία ξεκίνησε από το πρωί με 16 συμμετέχοντες από Αθήνα, Κρήτη και Θεσ/νίκη να απαντούν σε 70 δύσκολες ερωτήσεις και να δοκιμάζουν τυφλά για να περιγράψουν 3 διαφορετικά κρασιά. Με αυτή την προκριματική φάση ξεχώρισαν οι τρεις φιναλίστ : Ο Νικόλας Γιαννόπουλος, ο Απόστολος Πλαχούρας και ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου. Συναγωνίστηκαν σε πολλά : δοκίμασαν κρασιά και τα παρουσίασαν σε λίγα λεπτά, προσπάθησαν να ανακαλύψουν μόνο από την μυρωδιά και τη γεύση αποστάγματα, συνδύασαν ένα απαιτητικό μενού 5 πιάτων με τα κατάλληλα οινικά ταίρια, διόρθωσαν μια εντυπωσιακή wine list, σέρβιραν με δεξιοτεχνία ένα αφρώδες κρασί και φυσικά έκαναν μετάγγιση ενός παλαιωμένου ερυθρού. Η δουλειά της επιτροπής δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο Νικόλας Γιαννόπουλος είναι τελικά ο οινοχόος που πήρε το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο τελικό του καλύτερου sommelier που θα γίνει στην Αργεντινή. Διαγωνίσθηκε με σταθερότητα και πέρασε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία. Ευχόμαστε στον Νικόλα που -οφείλουμε να σημειώσουμε, είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που κερδίζει αυτό τον σημαντικό τίτλο- να κερδίζει έτσι και στην Μεντόζα! Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια και σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Όπως φάνηκε, το επίπεδο των Ελλήνων Sommelier έχει ανέβει πολύ και πολλά νέα παιδιά έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σίγουρα θα δούμε πολλά από αυτούς στο μέλλον! Πρέπει να σημειώσουμε, τέλος, ότι για την επιτυχία της διοργάνωσης δούλεψαν πάρα πολλοί άνθρωποι, από την ψυχή του διαγωνισμού, τον πρόεδρο των Ελλήνων οινοχόων Ανδρέα Ματθίδη, μέχρι την πολύτιμη συνεργάτιδα, Πέννυ Γεωργακοπούλου από την Smart ideas.