Follow us

Τα νέα μονοποικιλιακά του Τσάνταλη

Νέα κρασιά στην πόλη μας! Η Τσάνταλης οινοποιητική βάζει στο τραπέζι μας μια νέα σειρά κρασιών, ευχάριστη, ευκολόπιοτη, προσιτή και πάνω από όλα μονοποικιλιακή.

Τα νέα μονοποικιλιακά του Τσάνταλη

Τα δοκιμάσαμε και οι επιλογές είναι πολλές : Το Αθήρι από επιλεγμένους αμπελώνες της Χαλκιδικής, φρέσκο και ανθικό, ιδανικό δίπλα σε θαλασσινά και οστρακοειδή. Το σπάνιο και χαρισματικό Μοσχόμαυρο από τους αμπελώνες Γρεβενών, νεανικό, με ευωδιαστά αρώματα μύρτιλου και φραγκοστάφυλου, μαζί με λαδερά και κοκκινιστά. Το κλασικό Αγιωργίτικο από την Πελοπόννησο, με νότες γαρύφαλλου και καπνού σε ένα κόκκινο φρουτώδες σκηνικό, παρέα φυσικά με μαγειρευτά ή ψητά κρέατα και τέλος το γειτονικό Μοσχοφίλερο με μυρωδιές τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, το τέλειο ντουέτο για αρωματικές σαλάτες και νόστιμα ζυμαρικά. Επιλέξτε μόνο με βάση το γούστο σας ή το μενού σας και καλή απόλαυση…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.