Follow us

Μονομαχία μέχρι τελικής… γουλιάς!

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε δύο κορυφαίους οινοπαραγωγούς να «μονομαχούν» μπροστά στο κοινό για να κερδίσουν τις εντυπώσεις; Εσείς αλήθεια τι ψηφίζετε; Κυρ Γιάννη ή Σκούρα; Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο; Νάουσα ή Νεμέα; Όλα αυτά θα αναμετρηθούν στην πραγματικά πρωτότυπη βραδιά

Μονομαχία μέχρι τελικής… γουλιάς!

γευσιγνωσίας στο wine bar By the glass τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ. Ο Στέλιος Μπουτάρης από το Κτήμα Κυρ – Γιάννη θα μονομαχήσει ζωντανά με τον Γιώργο Σκούρα από το ομώνυμο κτήμα με αφορμή τρία από τα κρασιά τους. Τρεις φιάλες του ενός θα έρθουν αντιμέτωπες με τρεις φιάλες του δεύτερου σε μια βραδιά που αν μη τι άλλο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κόστος συμμετοχής είναι 22 ευρώ και εκτός από τα έξι κρασιά περιλαμβάνει και μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών και ένα κυρίως πιάτο. Κρατήσεις στο τηλ. 210 3232560.

By the glass, Γ. Σκουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα.

Οι ομάδες της μονομαχίας:
Κυρ Γιάννη (ξινόμαυρο, Νάουσα Μακεδονίας)
-Ράμνιστα ‘99
-Ράμνιστα 2003 (φιάλη 3lt)
-Ράμνιστα 2008

Κτήμα Σκούρα (αγιωργίτικο, Νεμέα, Άργος Πελοποννήσου)
-Grande Cuvee Nemea 2003
-Grande Cuvee Nemea 2007
-Grande Cuvee Nemea 2008

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.