Follow us

10α «ΒορΟινά» στην Αθήνα

Ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας κατεβαίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, πιστός στο ετήσιο ραντεβού του για 10η χρονιά.

10α «ΒορΟινά» στην Αθήνα

Τα «ΒορΟινά» έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους οινικούς θεσμούς, που φέρνει επαγγελματίες αλλά και το ευρύ κοινό σε επαφή με τα κρασιά της βόρειας Ελλάδας. Για άλλη μια φορά οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κρασιά από μια μεγάλη συλλογή επιλεγμένων ετικετών από γηγενείς αλλά και ξένες ποικιλίες που καλλιεργούνται στη βόρεια Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς τους. Θα παρουσιαστούν οίνοι από νέες αλλά και παλαιότερες σοδειές, μονοποικιλιακοί ή χαρμάνια, ξηροί, γλυκοί, αφρώδεις, καθώς και αποστάγματα. Φέτος που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τα πρώτα «ΒορΟινά», τρέχει και η «ΒορΟινή» εβδομάδα, με παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες www.voroina.gr

Ξενοδοχείο Grande Bretagne, αίθουσα Grand Ballroom. Ώρες λειτουργίας: 12:00-18:00 για επαγγελματίες, 18:00-22:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 5 ευρώ).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.