Follow us

Δυο ενδιαφέρουσες βραδιές στο F&W

Αυτή η εβδομάδα μας επιφυλάσσει αρκετές οινικές βραδιές. Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες θα φιλοξενήσει το γνωστό wine restaurant Food&Wine στις 29 και στις 30 Ιανουαρίου.

Δυο ενδιαφέρουσες βραδιές στο F&W

Στην πρώτη περίπτωση (29/1) μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε παλιές χρονιές του Chateau Porto Carras, σε μια τιμητική βραδιά για το πολύ καλό αυτό Κτήμα. Τα πέντε πιάτα του Olivier Campanha θα συνοδέψουν τα Chateau Porto Carras 2009, 2008, 2007 καθώς και η Μαλαγουζιά και το Ροζέ 2013. Στις 30 Ιανουαρίου, πάλι, η βραδιά είναι αφιερωμένη σε σπάνιες ποικιλίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα που θα μας παρουσιάσει προηγουμένως η οινολόγος Χρυσούλα Κυριακοπούλου, σ' ένα μίνι-σεμινάριο με αυτό το θέμα (ώρα 8.00 μμ). Θα ακολουθήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού 5 πιάτων που θα συνοδευτεί από τα κρασιά: primus Γκλίναβος, Αβδυρος ροζέ κτήμα Βουρβουκέλη, Λημνιό Πόρτο Καρράς, Μοσχόμαυρο Τσάνταλη και Βλάχικο Rossiou di Mounte Κατώγι-Στροφιλιά.
Κλείστε θέσεις εγκαίρως!
Food and Wine, Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211146.

Ν.Γ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.