Follow us

Κρασιά με την ευλογία της φύσης

Τον Λαυρέντη Καρανίκα, τον Ολλανδό οινοπαραγωγό, τον έχουμε γνωρίσει από το εξαιρετικό αφρώδες, Karanika Brut.

Κρασιά με την ευλογία της φύσης

Η εκλεπτυσμένη ελληνική εκδοχή της σαμπάνιας από ξινόμαυρο, αποτέλεσε ναυαρχίδα του οικογενειακού οινοποιείου στο Αμύνταιο και ευτυχή αφορμή να γνωρίσουμε και τις υπόλοιπες πρωτοεμφανιζόμενες ετικέτες του κτήματος, με ήρεμα κρασιά. Δυο ερυθρά και ένα λευκό, που παράγονται φυσικά με βιολογική καλλιέργεια, με βιοδυναμικές μεθόδους και φυσικές- άγριες ζύμες. Το Terra Levea ερυθρό δημιουργείται αποκλειστικά από ξινόμαυρο. Είναι κρασί με έντονα αρώματα πυκνών κόκκινων φρούτων, κυρίως φραγκοστάφυλου και βατόμουρου αγκαλιασμένες από νότες ντομάτας. Στο στόμα ξεχωρίζουν οι στρογγυλές ταννίνες και η ωραία οξύτητα. Το αντίστοιχο Terra Levea λευκό παράγεται από Ασύρτικο. Είναι σύνθετο στη μύτη και στο στόμα με φρέσκα και ώριμα φρούτα, που ανταποκρίνονται κυρίως σε νύξεις μπανάνας, λεμονιού και μήλου. Στη γευστική παλέτα προστίθενται οι πινελιές από τριαντάφυλλο, μέλι και ορυκτό. Το τελευταίο κρασί, το ερυθρό κτήμα Καρανίκα αποτελεί ένα πάντρεμα του σπάνιου λημνιώνα, με το ξινόμαυρο και το cabernet. Έχει ενδιαφέρον στην μύτη, ευωδιάζει κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα, ντομάτα και μπόλικα μπαχαρικά, ενώ στο στόμα είναι γεμάτο και με μεγάλη διάρκεια. Είναι μια προσπάθεια που αξίζει τη δοκιμή και γενικά είναι ωραίο να εμπλουτίζουμε τις οινικές μας εμπειρίες με νέα κρασιά και μικρούς παραγωγούς. Σας τα προτείνουμε λοιπόν…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.