Για άλλη μια φορά το κρασί και το φαγητό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα δείπνο που οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Τιμή: 35 ευρώ το άτομο.
Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457, www.vassilenas.gr
ΤΟ ΜΕΝΟΥ:
Μπρουσκέτα με σαρδέλες μαριναρισμένες σε λεμόνι λάιμ και πορτοκάλι, με ταρτάρ τομάτας
Μαντινεία Νασιάκου Μοσχοφίλερο 2012
Κομψά αρώματα στη μύτη που φέρνουν μνήμες από γλυκό τριαντάφυλλο και λεμονοανθούς, συνδυάζονται με γενναιόδωρη φρεσκάδα και νεύρο στο στόμα, σε μιαbenchmark εκδοχή της Μαντινείας.
Γαρίδες ψητές, με κολοκυθάκι ζυλιέν, καρέ τομάτας και σάλτσα από άγριο μάραθο
Ορεινός Ήλιος Ροζέ, Αγιωργίτικο 2012
Μύτη γεμάτη φρεσκάδα με κεράσι, φράουλα σε συνδυασμό με γλυκά μπαχαρικά και σοκολάτα γάλακτος. Σχεδόν ξηρό με έντονο φρούτο στο στόμα και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας.
Κριθαρότο με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα από Αγιωργίτικο
Σεμέλη Ερυθρός, Αγιωργίτικο-Cabernet Sauvignon 2012
Μύτη με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκών μπαχαρικών και έντονα ποικιλιακός χαρακτήρας. Στο στόμα σαρκώδες, με τραγανή οξύτητα, γεμάτο φρεσκάδα.
Μαύρος χοίρος, σε κενό αέρος για 12 ώρες, με πικάντικη σάλτσα κρασιού και πουρέ κολοκύθας
Σεμέλη Νεμέα Reserve, Αγιωργίτικο 2010
Μύτη έντονη, ώριμη με αρωματικό βάθος. Πυκνό μπαχάρι, πολύπλοκο φρούτο και ισορροπημένο βαρέλι σε ένα κρασί που υπόσχεται εξέλιξη στη φιάλη.
Μιλφέιγ με κρέμα ζαμπαγιόν, αρωματισμένη με amaretto, καραμελωμένος ανανάς και πιπέρι σετσουάν
ESPERA, Gewurztraminer, φυσικώς γλυκύς
Γλυκό, ισορροπημένο κρασί με πλούσιο και απαλό στόμα, δροσιστική οξύτητα και εξωτικά αρώματα λίτσι, εσπεριδοειδών και λουκουμιού.