Follow us

Η Σεμέλη Οινοποιητική στου Βασίλαινα

Στην τελευταία βραδιά γευσιγνωσίας οίνου για το 2013, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, το εστιατόριο Βασίλαινας υποδέχεται τα κρασιά από τη Σεμέλη Οινοποιητική και το υπερσύγχρονο ισοβαρικό οινοποιείο της Domaine Helios στη Νεμέα.

Η Σεμέλη Οινοποιητική στου Βασίλαινα

Για άλλη μια φορά το κρασί και το φαγητό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, σε ένα δείπνο που οι γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Τιμή: 35 ευρώ το άτομο.
Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457, www.vassilenas.gr

ΤΟ ΜΕΝΟΥ:
Μπρουσκέτα με σαρδέλες μαριναρισμένες σε λεμόνι λάιμ και πορτοκάλι, με ταρτάρ τομάτας
Μαντινεία Νασιάκου Μοσχοφίλερο 2012
Κομψά αρώματα στη μύτη που φέρνουν μνήμες από γλυκό τριαντάφυλλο και λεμονοανθούς, συνδυάζονται με γενναιόδωρη φρεσκάδα και νεύρο στο στόμα, σε μιαbenchmark εκδοχή της Μαντινείας.

Γαρίδες ψητές, με κολοκυθάκι ζυλιέν, καρέ τομάτας και σάλτσα από άγριο μάραθο
Ορεινός Ήλιος Ροζέ, Αγιωργίτικο 2012
Μύτη γεμάτη φρεσκάδα με κεράσι, φράουλα σε συνδυασμό με γλυκά μπαχαρικά και σοκολάτα γάλακτος. Σχεδόν ξηρό με έντονο φρούτο στο στόμα και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας.

Κριθαρότο με κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα από Αγιωργίτικο
Σεμέλη Ερυθρός, Αγιωργίτικο-Cabernet Sauvignon 2012
Μύτη με αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, νότες γλυκών μπαχαρικών και έντονα ποικιλιακός χαρακτήρας. Στο στόμα σαρκώδες, με τραγανή οξύτητα, γεμάτο φρεσκάδα.

Μαύρος χοίρος, σε κενό αέρος για 12 ώρες, με πικάντικη σάλτσα κρασιού και πουρέ κολοκύθας
Σεμέλη Νεμέα Reserve, Αγιωργίτικο 2010
Μύτη έντονη, ώριμη με αρωματικό βάθος. Πυκνό μπαχάρι, πολύπλοκο φρούτο και ισορροπημένο βαρέλι σε ένα κρασί που υπόσχεται εξέλιξη στη φιάλη.

Μιλφέιγ με κρέμα ζαμπαγιόν, αρωματισμένη με amaretto, καραμελωμένος ανανάς και πιπέρι σετσουάν
ESPERA, Gewurztraminer, φυσικώς γλυκύς
Γλυκό, ισορροπημένο κρασί με πλούσιο και απαλό στόμα, δροσιστική οξύτητα και εξωτικά αρώματα λίτσι, εσπεριδοειδών και λουκουμιού.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.