Follow us

Το Βeaujolais nouveau έρχεται…!

Πιστό στο ραντεβού του, το Βeaujolais nouveau, το «φρέσκο» κόκκινο κρασί της περιοχής αυτής της Βουργουνδίας, βγαίνει στην αγορά κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (φέτος 21 του μηνός) και είναι μια καλή αφορμή για έξοδο.

Το Βeaujolais nouveau έρχεται…!

Στην Αθήνα, μπορείτε να το γιορτάσετε στις 21/11 με το καθιερωμένο Beaujolais Nouveau Party που διοργανώνει και φέτος το wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374), δοκιμάζοντας διάφορες ετικέτες σε ποτήρι… Αν πάλι θέλετε να ακολουθήσετε το έθιμο που θέλει την πρώτη φιάλη να ανοίγει τα μεσάνυχτα, η κάβα Cellier σας έχει τη λύση αφού ακριβώς στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου θα ανοίξει την πρώτη φιάλη Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf στο «μπλε δωμάτιο» του “The Dalliance House” (Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ. 210 6230775). Και αν επιμένετε να δώσετε ξεχωριστό στυλ στη βραδιά, υπάρχει το Beaujolais Nouveau Wine Dinner του Cellier στις 21/11 στο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα, όπου τέσσερα πιάτα του καλού εστιατορίου έχουν συνδυαστεί με το Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf και άλλα πολυτελή γαλλικά κρασιά. Το κόστος συμμετοχής στο δείπνο είναι 60 ευρώ. Κρατήσεις στο www.cellier.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.