Follow us

Το Κτήμα Ντούγκου στο Βασίλαινα

Το εστιατόριο Βασίλαινας με sommelier τον Γρηγόρη Μιχαήλο συνεχίζει με τη δεύτερη βραδιά γευσιγνωσίας της σεζόν, που είναι, όπως πάντα, ιδιαίτερα φροντισμένη.

Το Κτήμα Ντούγκου στο Βασίλαινα

Αυτή την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου υποδέχεται τα κρασιά του Κτήματος του Θάνου και της Λουίζας Ντούγκου, που βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, έξω από τα ιστορικά Αμπελάκια. Οργανική καλλιέργεια, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, υψόμετρο, πετρώδη εδάφη, είναι μερικοί παράγοντες που συντελούν στα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά του κτήματος. Ανάμεσά τους πρωταγωνιστής το Ξινόμαυρο, αλλά και το Μεθ’ Υμών 7, ένα χαρμάνι από 7 διαφορετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες. Την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα διαφορετικά κρασιά του Κτήματος Ντούγκου σε αρμονικό συνδυασμό με πέντε ξεχωριστά πιάτα του σεφ Renato Mecoli θα έχετε όσοι κλείσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας για αυτή τη βραδιά. Τιμή: 35 ευρώ το άτομο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 4612457.

Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, www.vassilenas.gr

ΤΟ ΜΕΝΟΥ
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ, λάχανο, μαυρομάτικα φασόλια, ρόδι, ρόκα, ξινόμηλο, μανταρίνι, βότανα & σως από πορτοκάλι, μανταρίνι & λεμόνι
Ντούγκος Sauv.Blanc-Ροδίτης Βιολογικής Γεωργίας 2012 Κλασική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη ζύμωση. Αχυροκίτρινο χρώμα, με ένα σύμπλεγμα πεπονιού, μελιού και πορτοκαλόφλουδας στη μύτη, καθώς και μια καθαρή παλέτα μήλου και αχλαδιού συνοδευόμενη από μια ομαλή οξύτητα από την αρχή ως το τελείωμα

ΦΡΕΣΚΟΣ ΤΟΝΟΣ, μαριναρισμένος σε πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα, wasabi, baby ρόκα
Μεθυστάνες Ροζέ 2013 Ξινόμαυρο, Syrah. Διαυγές, τριανταφυλλί χρώμα. Αρώματα κόκκινων φρούτων με νύξεις τριαντάφυλλου. Φρεσκάδα στο στόμα. Ανάλαφρη δομή, επίμονη επίγευση.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ με λαχανικά πάνω σε ριζότο από άγριο μάραθο, ψητά κολοκυθάκια, λεμόνι & βασιλικό
Ραψάνη Παλαιά Κλήματα Βιολογικής Γεωργίας 2009 Ξινόμαυρο , Κρασάτο , Σταυρωτό. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο και παλαίωση για έξι μήνες στη φιάλη. Διαυγές κόκκινο χρώμα, με σύνθετο άρωμα ντομάτας και κόκκινων φρούτων, στο στόμα γλυκά μπαχάρια, βοτανικό με μακρά επίγευση. Κρασί με διεθνή φινέτσα

TENDERLOIN Black Angus Αυστραλίας, με ποικιλία λαχανικών, μαρμελάδα κρεμμύδι, ψητές πατάτες και πιπεράτη σάλτσα
Μεθ΄ Υμων 7 Βιολογικής Γεωργίας 2010 Λημνιώνα, Syrah, Grenache, Cabernet Franc. Κλασική ερυθρή οινοποίηση και ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο. Κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα που συνδυάζει πυκνά αρώματα μύρτιλων, φρέσκων μούρων, καπνού και κρέατος. Στο στόμα ατόφια συμπύκνωση μούρων και αποξηραμένων φρούτων, ισορροπημένο από ωραίες τανίνες, με πλούσια υφή, πολύ στυλ και άριστα μακρύ φρουτώδες τελείωμα.

ΤΑΡΤΑ ΠΙΚΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΚΑ, creme anglaise με αποξηραμένα φρούτα, και σάλτσα από βατόμουρα
FONSECA Tawny Port N.V. Portugal

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.