Follow us

Wine Mosaic, ή αλλιώς συγκέντρωση γηγενών ποικιλιών στη Rioja

Η Ισπανία των δυνατών γεύσεων και των ντόπιων ποικιλιών με ταμπεραμέντο, επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση του φετινού 6ου Συνεδρίου των Ευρωπαίων Wine Bloggers, με κεντρικό θέμα την εξερεύνηση της γεύσης των οίνων.

Wine Mosaic, ή αλλιώς συγκέντρωση γηγενών ποικιλιών στη Rioja

Η Rioja θα γεμίσει wine bloggers, οινογράφους, οινοποιούς και διανομείς από όλο τον κόσμο. Διοργανωτής και εμπνευστής αυτής της συνάντησης είναι το Wine Mosaic: η δράση "οινικό μωσαϊκό" είναι μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία, τριών Γάλλων, των Jean-Luc Etievent, Fanny Basteau και Arnaud Daphy, που αφορά της γηγενείς ποικιλίες της Μεσογείου και έχει γίνει πλέον θεσμός. Σκοπός της δημιουργίας του ιδιότυπου ενημερωτικού ΄΄ψηφιδωτού’’, είναι η αναγνώριση, η ανάδειξη, η διατήρηση, η γνωριμία και η διάδοση των μοναδικών ποικιλιών του κάθε τόπου. Αυτή η σημαντική ενέργεια έχει υποστήριξη από όλες τις οινικές προσωπικότητες -μεταξύ τους την Jancis Robinson και τον Tim Atkin. Φανταστείτε την πρόκληση, αλλά και την εμπειρία της δοκιμής κρασιών από tempranillo ή garnacha, που εκπροσωπούν το terroir της Ισπανίας, ή αντίστοιχα ετικέτες με touringa national από την Πορτογαλία και Sangiovese ή Νebiolo από την Ιταλία και πάει λέγοντας. Αυτές οι ποικιλίες και πολλές περισσότερες θα δοκιμαστούν στα πλαίσια του συνεδρίου από τις 25-27 Οκτωβρίου. Μάλιστα για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν και ελληνικές ποικιλίες, όπως το Ξινόμαυρο, το Κρασάτο, το Ασσύρτικο και το Μαυροτράγανο, από επιλεγμένες ετικέτες του Τσάνταλη και της Santo wines.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.