Follow us

Γνωριμία με το Κτήμα Αναγέννηση

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην οινοποιό οικογένεια Ξύδη και τα κρασιά του Κτήματος Αναγέννηση από την Αρχαία Νεμέα έχουν ετοιμάσει στο ελληνικό παντοπωλείο not just greek salad στο Κολωνάκι για την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Γνωριμία με το Κτήμα Αναγέννηση

Η οικογένεια Ξύδη οινοποιεί από την εκλεκτή ποικιλία σταφυλιού της περιοχής, το Αγιωργίτικο, για περισσότερο από έναν αιώνα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: από τις 14:00 μέχρι τις 18:30 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δύο φρέσκα κρασιά: το «Στατήρ» ΠΓΕ Πελοπόννησος Ροζέ Ξηρό και το «Στατήρ» Π.Ο.Π. Νεμέα, ενώ από τις 19:00 θα γίνει γνωριμία με τους νέους οινοποιούς της οικογένειας, Τάσο και Θέμη Ξύδη και θα δοκιμαστούν στο ειδικά διαμορφωμένο πατάρι του καταστήματος με την καθοδήγηση του οινογνώστη Γιάννη Παπαδάκη τρία παλαιωμένα κρασιά: το «Εκ Πέτρας 2007» Π.Ο.Π. Νεμέα, το “Reserve 2007” Π.Ο.Π. Νεμέα και το «Αέριδες 2007» Π.Ο.Π. Νεμέα (οίνος γλυκός φυσικός). Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το not just greek salad (τηλ. 213-0261989, e-mail: info@notjustgreeksalad.com)

not just greek salad, Βαλαωρίτου 17, Κολωνάκι, www.notjustgreeksalad.com

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.