Με μια σπουδαία γκάμα κρασιών, τόσο από ελληνικές όσο και από διεθνείς ποικιλίες το Κτήμα Σκούρα από τη Νεμέα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και ο δημιουργός του, Γιώργος Σκούρας, με σπουδές στη Dijon της Γαλλίας. Στο μενού πέντε πιάτων του Renato Mecoli, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βραδιά, θα σερβιριστούν το Salto από Μοσχοφίλερο, η Αρμύρα από Chardonnay, το Grande Cuvee από Αγιωργίτικο και το Fleva από Syrah. Τιμή μενού: 35 ευρώ το άτομο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 4612457.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ
-Καρπάτσιο από τσιπούρα, μαριναρισμένη σε lime και λεμόνι, αχινός, σχινόπρασσο, αντίδια, baby ρόκα. Salto 2012 (100 % Μοσχοφίλερο Σύντομη ροζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες)
-Μυλοκόπι σχάρας, με σάλτσα beure blanc και άγριο μάραθο, πουρές σελινόριζας. Αρμύρα 2011 (100% Chardonnay 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια Γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και batonnage. Πώμα Stelvin. Ανανάς, ροδάκινο, νύξεις λεμονιού, βούτυρο, κουφέτο, απαλή κρεμώδης γεύση.)
-Μανεστράκι με κοκκινιστές ουρές μόσχου ραγού. Grande Cuvee (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα (ΠΟΠ) 100% Αγιωργίτικο, Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε καινούργια Γαλλικά barriques για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη. Κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, δαμάσκηνα, μπαχαρικά, μεταλλικό τόνο, βανίλια, τονισμένη οξύτητα, ώριμες τανίνες, πληθωρικό στόμα.)
-Μοσχάρι chuck roll eye black angus σχάρας, με ποικιλία μανιταριών, πουρέ γλυκοπατάτας και πικάντικη σάλτσα. Fleva (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ) Χρώμα ερυθρό βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο. Μύτη πλούσια, βατόμουρα, μούρα, κεράσι, δαμάσκηνο. Νότες μπαχαρικών, τρούφας, μαύρης σοκολάτας. Έντονα πιπεράτο. Πολύπλοκο στο στόμα.)
-Μους πικρής σοκολάτας, με σάλτσα από βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια. FONSECA Tawny Port N.V. Portugal
Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457, www.vassilenas.gr