Follow us

Ο «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Πλήρως ανακαινισμένο το εστιατόριο «Βασίλαινας» στον Πειραιά ξεκινάει τη νέα σεζόν οινικών συναντήσεων την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου με ένα αξιόλογο Κτήμα, το Κτήμα Σκούρα και καθοδηγητή στις οινικές απολαύσεις τον καταξιωμένο Γρηγόρη Μιχαήλο Aiws.

Ο «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Με μια σπουδαία γκάμα κρασιών, τόσο από ελληνικές όσο και από διεθνείς ποικιλίες το Κτήμα Σκούρα από τη Νεμέα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο και ο δημιουργός του, Γιώργος Σκούρας, με σπουδές στη Dijon της Γαλλίας. Στο μενού πέντε πιάτων του Renato Mecoli, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη βραδιά, θα σερβιριστούν το Salto από Μοσχοφίλερο, η Αρμύρα από Chardonnay, το Grande Cuvee από Αγιωργίτικο και το Fleva από Syrah. Τιμή μενού: 35 ευρώ το άτομο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 4612457.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ
-Καρπάτσιο από τσιπούρα, μαριναρισμένη σε lime και λεμόνι, αχινός, σχινόπρασσο, αντίδια, baby ρόκα. Salto 2012 (100 % Μοσχοφίλερο Σύντομη ροζυμωτική εκχύλιση. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες)
-Μυλοκόπι σχάρας, με σάλτσα beure blanc και άγριο μάραθο, πουρές σελινόριζας. Αρμύρα 2011 (100% Chardonnay 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια Γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και batonnage. Πώμα Stelvin. Ανανάς, ροδάκινο, νύξεις λεμονιού, βούτυρο, κουφέτο, απαλή κρεμώδης γεύση.)
-Μανεστράκι με κοκκινιστές ουρές μόσχου ραγού. Grande Cuvee (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα (ΠΟΠ) 100% Αγιωργίτικο, Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε καινούργια Γαλλικά barriques για 12 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη. Κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, δαμάσκηνα, μπαχαρικά, μεταλλικό τόνο, βανίλια, τονισμένη οξύτητα, ώριμες τανίνες, πληθωρικό στόμα.)
-Μοσχάρι chuck roll eye black angus σχάρας, με ποικιλία μανιταριών, πουρέ γλυκοπατάτας και πικάντικη σάλτσα. Fleva (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος (ΠΓΕ) Χρώμα ερυθρό βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο. Μύτη πλούσια, βατόμουρα, μούρα, κεράσι, δαμάσκηνο. Νότες μπαχαρικών, τρούφας, μαύρης σοκολάτας. Έντονα πιπεράτο. Πολύπλοκο στο στόμα.)
-Μους πικρής σοκολάτας, με σάλτσα από βατόμουρα και καραμελωμένα φουντούκια. FONSECA Tawny Port N.V. Portugal

Βασίλαινας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, τηλ. 210 4612457, www.vassilenas.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.