Follow us

Το Κτήμα Βασιλείου γιορτάζει το τέλος του τρύγου

Με το τέλος του τρύγου ξεκινά η νέα οινική περίοδος κι αυτό είναι αφορμή για γιορτή για το Κτήμα Βασιλείου, που για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το «Καρποθέρι 2013», το επόμενο Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Το Κτήμα Βασιλείου γιορτάζει το τέλος του τρύγου

Έτσι, λοιπόν, για τις δύο αυτές ημέρες, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, το ανακαινισμένο οινοποιείο στο Κορωπί θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές για το κοινό για γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον, συνοδεία παραδοσιακών πιάτων. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης στις εγκαταστάσεις και στις διαδικασίες παραγωγής, θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για το κρασί και την οινική παράδοση της περιοχής των Μεσογείων και θα υπάρχει έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής καθώς και αξεσουάρ κρασιού με ειδικές τιμές. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και η έντεχνη μουσική υπόκρουση, με καλεσμένες τις Μαρία Κομπότη και Αλκμήνη Χατζηνάσιου, ενώ το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι η Αθηνά Πάνου θα φτιάξει cupcakes με μούστο. Κι αν σας άρεσαν τα κρασιά που δοκιμάσατε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τα αγοράσετε με έκπτωση, αφού για το διήμερο αυτό θα ισχύει έκπτωση 30% στα κρασιά του Κτήματος Βασιλείου και 40% στα κρασιά του Κτήματος Νέμειον.

Κτήμα Βασιλείου, 1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου, Κορωπί, 210 6627686, www.vassilioudomaine.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.