Follow us

«Οινοξένεια 2013»: με τα κρασιά της Αιγιάλειας

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στα κρασιά της Αιγιάλειας είναι τα «Οινοξένεια 2013» που διοργανώνονται για πρώτη φορά στο Αίγιο από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας.

«Οινοξένεια 2013»: με τα κρασιά της Αιγιάλειας

Θα διαρκέσουν από τις 24 ως τις 31 Αυγούστου και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα νέο πολιτιστικό θεσμό για την ανάδειξη της περιοχής. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να γνωρίσει ο κόσμος την τέχνη της οινοποίησης από την αρχή μέχρι το τέλος, από το αμπέλι ως το τραπέζι. Γι’ αυτό το λόγο, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε οινοποιεία της Αιγιάλειας, θα μυηθούν στα μυστικά του κρασιού και θα απολαύσουν εκλεκτές ποικιλίες του. Παράλληλα, διοργανώνονται έφιππες περιηγήσεις σε αμπελώνες, μουσικές συναυλίες, προβολές ταινιών με θέμα το κρασί, ενώ από Δευτέρα 26 ως Παρασκευή 30 Αυγούστου μπορείτε να αναζητήσετε το ειδικά επιμελημένο μενού «Οινοξένεια» σε δέκα εστιατόρια της περιοχής και να το συνοδεύσετε με εκλεκτά τοπικά κρασιά. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8μ.μ. με μια βραδιά γευσιγνωσίας με τοπικές γεύσεις και κρασιά με την επιμέλεια της γνωστής μαγείρισσας και συγγραφέως Εύης Βουτσινά. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα οινοποιεία αλλά και τα εστιατόρια που συμμετέχουν θα τα βρείτε στη σελίδα www.dikepaigialeias.gr

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.