Θα διαρκέσουν από τις 24 ως τις 31 Αυγούστου και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα νέο πολιτιστικό θεσμό για την ανάδειξη της περιοχής. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να γνωρίσει ο κόσμος την τέχνη της οινοποίησης από την αρχή μέχρι το τέλος, από το αμπέλι ως το τραπέζι. Γι’ αυτό το λόγο, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε οινοποιεία της Αιγιάλειας, θα μυηθούν στα μυστικά του κρασιού και θα απολαύσουν εκλεκτές ποικιλίες του. Παράλληλα, διοργανώνονται έφιππες περιηγήσεις σε αμπελώνες, μουσικές συναυλίες, προβολές ταινιών με θέμα το κρασί, ενώ από Δευτέρα 26 ως Παρασκευή 30 Αυγούστου μπορείτε να αναζητήσετε το ειδικά επιμελημένο μενού «Οινοξένεια» σε δέκα εστιατόρια της περιοχής και να το συνοδεύσετε με εκλεκτά τοπικά κρασιά. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 8μ.μ. με μια βραδιά γευσιγνωσίας με τοπικές γεύσεις και κρασιά με την επιμέλεια της γνωστής μαγείρισσας και συγγραφέως Εύης Βουτσινά. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα οινοποιεία αλλά και τα εστιατόρια που συμμετέχουν θα τα βρείτε στη σελίδα www.dikepaigialeias.gr