Follow us

Βιοδυναμικά από τον Λίγηρα

Στο γνωστό γαλλικό deli Comtesse du Barry αγαπούν τα κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας και τα βρίσκουμε μόνιμα στην κάβα τους.

Βιοδυναμικά από τον Λίγηρα

Πρόσφατα, έφεραν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ιδιαίτερο και αρκετά σπάνιο λευκό κρασί από τον Λίγηρα και συγκεκριμένα από το ονομαστό αμπελοτόπι Coulee de Serrant, του γνωστού καλλιεργητή και παραγωγού Nicolas Joly. Αυτό αλλά και κρασιά από την ευρύτερη συλλογή τους θα παρουσιάσουν στη δοκιμή κρασιών που ετοιμάζουν για την Παρασκευή 17 Μαίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την παρουσία της φίρμας στην Αθήνα. Σε αυτά τα δύο χρόνια η boutique έχει καταφέρει να κάνει πιστούς φίλους από κάθε σημείο της πόλης, είτε για τα διαλεγμένα κρασιά της από όλη τη Γαλλία είτε για τις κλασικές γαλλικές νοστιμιές.

Comtesse du Barry, Σπύρου Μερκούρη 64 Παγκράτι, τηλ. 2110123420.
Ν.Γ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.