Follow us

Ο ελληνικός αμπελώνας στην Αθήνα

Η ευκαιρία να δοκιμάσουμε κρασιά και αποστάγματα από 150 οινοποιούς της χώρας αλλά και να αγοράσουμε -φέτος για πρώτη φορά- επώνυμα κρασιά σε τιμές οινοποιείου, έρχεται με τα Διονύσια 2013 που θα μας περιμένουν 8-10 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο ελληνικός αμπελώνας στην Αθήνα

Επι πλέον, υπόσχονται να μας μυήσουν στον κόσμο του καλού κρασιού με τα δωρεάν σεμινάρια γευσιγνωσίας που θα γίνουν στα πλαίσια της Έκθεσης, σε συνεργασία με τρεις γνωστές σχολές κρασιού της πόλης. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας, κατάλογο με όλα τα κρασιά της έκθεσης, αναμνηστική καρφίτσα πέτου, καρτέλα για τις αγορές κρασιών, αναμνηστικό στυλό και δικαίωμα συμμετοχής στα δωρεάν σεμινάρια. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16:00-22:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00-20:00.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.