Follow us

Αυτή την Πέμπτη δοκιμάζουμε Beaujolais Nouveau

Έρχεται και πίνεται… τώρα. Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου βγαίνει στην αγορά κατά παράδοση (νωρίτερα απαγορεύεται δια νόμου) το Beaujolais Nouveau. Πάνω από 60 εκατομμύρια φιάλες διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την Πέμπτη δοκιμάζουμε Beaujolais Nouveau

Κάθε χρόνο πληθώρα από άρθρα γράφονται για τα χαρακτηριστικά της σοδειάς, κάθε χρόνο κάβες, wine bars και εστιατόρια διοργανώνουν ειδικές γευσιγνωσίες, κάθε χρόνο το σύνθημα «Le Beaujolais Nouveau est arrive» επανέρχεται στα πανό των οινόφιλων. Μάρκετινγκ (που όντως έβαλε το χεράκι του ώστε μια τοπική φιέστα στα μπαρ και τα μπιστρό της περιοχής του Beaujolais και της Lyon να γίνει διεθνές φαινόμενο) ξε-μάρκετινγκ, αυτό το φρέσκο κόκκινο γαλλικό κρασί (περισσότερα για την οινοποίηση και το χαρακτήρα του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ ) δίνει αφορμή για γιορτή. Αν λοιπόν αποφασίσετε να το προϋπαντήσετε, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των εξής:
-Nα δηλώσετε συμμετοχή (στο 2105278700) στην πρώτη παρουσίαση του φετινού Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf από τα Cellier που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα στο εστιατόριο «Casa» στην Κηφισιά (Πλ. Αγ. Δημητρίου 13). Την επομένη, στις 15 δηλαδή, τα Cellier μας δίνουν ραντεβού στο «Blue Pine», επίσης στην Κηφισιά (Τσαλδάρη 37), με απεριόριστο nouveau, πάντα Duboeuf, στο ειδικό μενού τριών πιάτων, το οποίο κοστίζει € 45 το άτομο.
-Να κλείσετε τραπέζι στο «Avenue», το γαλλικό μπιστρό του ξενοδοχείου «Μetropolitan», όπου από την Πέμπτη 15 έως το τέλος του Νοέμβρη θα σερβίρεται ένα μενού τεσσάρων πιάτων (με ένα μπουκάλι Beaujolais Nouveau του Georges Duboeuf ανά δύο άτομα) με € 42 το άτομο (Λεωφ. Συγγρού 385, Π. Φάληρο, 2109471001).
-Να κλείσετε τραπέζι στο «Trapezaria» στου Μακρυγιάννη, όπου από τις 15 Νοέμβρη μέχρι τις 15 Γενάρη προτείνουν ένα μενού τριών πιάτων αφιερωμένο στο Beaujolais Nouveau (εδώ θα σερβίρουν Joseph Drouhin, all you can drink) με € 29 το άτομο. (Θεοδώρου Νέγρη 1, Μακρυγιάννη, 2109213500)
-Να κλείσετε τραπέζι στο Dandy Restaurant Bar στο Νέο Ψυχικό, όπου την Πέμπτη μετά τις 20.00 θα παρουσιαστούν τρία ελληνικά Nouveau, το Boutari Nouveau 2012, το Χατζημιχάλη Φρέσκο 2012 και το Porto Carras Nouveau 2012, μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο menu degustation (Σολωμού 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ. 210 6772072).
-Να πιάσετε μπάρα ή τραπεζάκι στο wine bar «Οinoscent» στο Σύνταγμα την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και να δοκιμάσετε τα Beaujolais Nouveau του Joseph Drouhin, του Georges Dubοeuf και των Vignerons de Bel- Air. Κάθε ποτήρι κοστίζει € 4, και τα τρία € 9 (Βουλής 44Α, Σύνταγμα, 210 3229374).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.