Follow us

Ένα νέο wine bar στο κέντρο

«Κρυμμένο» ανάμεσα στην Ερμού και την Μητροπόλεως, στο ύψος της Μητρόπολης, το λιλιπούτειο wine bar/κάβα της Χρυσούλας και της Μαντλέν δεν έχει πολλές μέρες που ξεκίνησε και ήδη, στα λίγα τραπέζια που βγάζει έξω στον πεζόδρομο, μέχρι αργά το βράδυ

Ένα νέο wine bar στο κέντρο

κυκλοφορούν Ασύρτικα, Μαλαγουζιές, Ξινόμαυρα, Αγιωργίτικα και όχι μόνο. Στο «Heteroclito» προτείνουν δεκάεξι διαφορετικά ποτήρια κρασί, ενώ οι φιάλες, όλες από τον ελληνικό αμπελώνα, φτάνουν τις εκατόν είκοσι. Το κρασί σου μπορείς να το συνοδεύσεις με ελίτσες και παξιμαδάκια, ελληνικά τυριά (τα σερβίρουν με μια ωραία μαρμελάδα σύκο) και αλλαντικά, μικρές σαλατίτσες και φρούτα, ενίοτε και πίτες ή κις. Ενδιάμεσα είναι πολύ πιθανό να πετύχεις να μπαινοβγαίνουν διάφοροι οινόφιλοι γείτονες για… ψώνια, έχοντας πάρει χαμπάρι τις καλές τιμές της κάβας. Η μαρμάρινη μπάρα στο ισόγειο (υπάρχει και πατάρι, το οποίο διαμορφώνουν σιγά-σιγά σε σαλονάκι οινοποσίας) είναι μάλλον το πιο κατάλληλο σημείο για να λύσεις τις όποιες οινικές απορίες σου, ιδίως όσον αφορά σταφύλια που δεν συναντά κανείς συχνά –off off Broadway!- όπως ο Τσαπουρνάκος, το Χυδηριώτικο, το Μούχταρο, το Μπεγλέρι ή ο Τινακτόρογος. Για την επιλογή –μπόλικο είπαμε το οινικό υλικό- είναι πολύ βοηθητικό το βιβλιαράκι-λίστα, το οποίο έχει στις τελευταίες του σελίδες ένα «λυσάρι» με τα χαρακτηριστικά των βασικών ελληνικών ποικιλιών. Αν πάντως δεν είσαι της μελέτης, το πιο εύκολο είναι να ρωτήσεις τη Χρυσούλα.

(Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 2103239406).

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.