Follow us

Λευκό Αγιωργίτικο

Καλά διαβάζετε, δεν είναι από τις υψηλές θερμοκρασίες, το ερυθρό Αγιωργίτικο αυτό το καλοκαίρι σερβίρεται στα ποτήρια μας λευκό, κρυστάλλινο και διαυγές.

Λευκό Αγιωργίτικο

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά από την Νεμέα το έψαξαν, πειραματίστηκαν για καιρό στην δεξαμενή και στο βαρέλι και το εμφιάλωσαν για πρώτη φορά με την ετικέτα Albino. H τοπ τοπική ποικιλία είναι γνωστή για την πολυδυναμικότητα της ανάλογα με το ύψος των αμπελώνων. Τόσα χρόνια μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικά κρασιά που παίζουν από ζωηρά ερυθρά μέχρι παλαιωμένα, ροζέ, αφρώδη, ξηρά και γλυκά. Τώρα στην λευκή έκδοση μας φανερώνει άλλο ένα πρόσωπο. Για την παρθενική εμφάνιση χρειάστηκε να γίνει οινοποίηση blanc de noir και καλός έλεγχος στην πορεία. Το αποτέλεσμα το δοκίμασα και είναι πολύ διαφορετικό από τα κρασιά που έχουμε συνηθίσει. Για λευκό έχει ωραία λιπαρότητα, είναι βελούδινο στο στόμα και στην μύτη τα χαρακτηριστικά φρουτώδη αρώματα της ποικιλίες διεκδικούν την πρωτιά. Αρχικά δοκιμάστε το μόνο του δροσερό, μετά βάλτε και κανένα θαλασσινό στην παρέα και για την χώνεψη σε ένα ποτήρι με πάγο βάλτε μισή ποσότητα από το albino και μισή aperol.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.