Follow us

Η Νέα Υόρκη κάνει wine-mixing

Το μάτι μου αυτές τις ημέρες έπεσε σε μια ενδιαφέρουσα νέο αφιχθείσα οίνo-τάση . Στα ψαγμένα wine bar της Ν.Υόρκης, όπως το τσαχπίνικο Ardasia, στο Hell’s Kitchen η νέα μανία είναι τα cockail με βάση το κρασί.

Η Νέα Υόρκη κάνει wine-mixing

Ο διάσημος bartender Damon Gravina στάθηκε απέναντι από πολλές ετικέτες κρασιών και άρχισε να γνωρίζει καλύτερα το περιεχόμενο τους. Δοκιμάζοντας ανέλυε τα αρώματα και το χαρακτήρα τους. Η άμεση αντιπαράθεση με τον οίνο τον οδήγησε στην αρχική έμπνευση. Μετά άρχισε να πειραματίζεται βάζοντας στο παιχνίδι και άλλα ποτά, το βερμούτ, τα bitter και έτσι ήρθε και έδεσε. Ετοίμασε μια σειρά από cocktail όπου το κρασί παίζει το πρώτο ρόλο. Διάλεξα μερικά από τα καλύτερα γιατί σίγουρα θα χρειαστούμε αναζωογονητικές ιδέες.

El Draue
Υλικά
1 κουταλιά φρέσκο ginger
1 κουταλιά ζάχαρη
6-8 φύλλα μέντας
50ml λευκό ξηρό κρασί ( σας προτείνω sauvignon )
Πάγο

Εκτέλεση: Στο shaker σπάμε το ginger με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε και σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο

Etre en Verve
Υλικά
20ml Little blanc
2 σταγόνες grapfruit bitter
Αφρώδη κρασί ( μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα αφρώδες από το Αμύνταιο ή την Ήπειρο)

Εκτέλεση : Γεμίζουμε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με πάγο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Εύκολο και γρήγορα αλλά πιστέψτε με σε μια θερμή μέρα είναι ότι καλύτερο. Δώστε την τελευταία πινελιά με μια φλούδα λεμόνι για γαρνιτούρα.

H.K Rose
Υλικά
12ml μέλι
6ml Σιρόπι λεβάντας
30ml ροζέ κρασί ( μια ετικέτα που ταιριάζει είναι οι ακακίες του κυρ- Γιάννη)
10ml Βερμούτ
λίγες σταγόνες rosewater

Εκτέλεση: Τα πράγματα είναι πάλι απλά σε ένα ποτήρι βάζουμε πάγο και όλα τα υλικά. Η μύτη όμως και το στόμα αυτού του cocktail δεν είναι το ίδιο απλή. Είναι σύνθετο και ντελικάτο.


Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.