Όπως φαίνεται ο κύριος Γιάννης Μπουτάρης έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να διερευνήσει και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της τοπικής ερυθρής ποικιλίας. Για δικό του καλό και δικό μας αυτές οι δυνατότητες είναι πολλές και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Αυτή τη φορά λοιπόν ετοίμασε ένα αδελφάκι για τις επιτυχημένες ροζέ ακακίες, τις αντίστοιχες αφρώδεις. Είναι το πρώτο κρασί του κτήματος με φυσαλίδες και διοξείδιο του άνθρακα, αλλά όπως φαίνεται στο ψηλόλιγνο ποτήρι τουλίπας «το έχουν» και σε αυτό το είδος κρασιού. Σίγουρα βοήθησε η πρώτη ύλη, το πολυτάλαντο ξινόμαυρο από τους ορεινούς και ψυχρούς αμπελώνες και ότι παίζουν στα δάχτυλα το συγκεκριμένο σταφύλι. Για να το δοκιμάσετε προετοιμάστε το σκηνικό, παγώστε το κρασί και γεμίστε ένα μπολ με κατακόκκινα κεράσια. Το καλοκαιρινό φρούτο πρωταγωνιστή στα αρώματα των αφρώδη ακακιών, μαζί με το βύσσινο και την φράουλα. Μια κόλαση δηλαδή από κόκκινα φρούτα που συνεχίζεται στο ζωηρό στόμα. Η απόλυτη summer διάθεση μπορεί να αρχίσει με το δροσερό απεριτίφ και να συνεχίσει με το άλλο νέο κρασί και βαρύ πυροβολικό την καλή ρίζα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο στιβαρά και απαιτούν ψησταριές, κάρβουνα και καλό κρέας. Η νέα ρίζα έχει αντιθέσεις είναι μοντέρνα αλλά προέρχεται από παλιά κλίματα ξινόμαυρου περίπου 50 ετών. Στο ποτήρι είναι βαθιά, με όγκο, λιπαρότητα, πολυπλοκότητα αλλά συγχρόνως είναι ζωηρή. Αποφασίστε την σειρά: πρώτα το αφρώδη με φρούτα και μετά το κόκκινο με το μπάρμπεκιου ή το αντίθετό, δηλαδή στο τέλος το αφρώδη με αυτοσχέδια Cocktail. Όποια σειρά και αν διαλέξετε το καλοκαιρινό κάλεσμα θα έχει επιτυχία.