Follow us

New Entries από τον Κυρ- Γιάννη

Στη κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές το κτήμα Κυρ- Γιάννη μας αιφνιδίασε με δύο καινούριες ετικέτες που φυσικά καταπιάνονται με την ποικιλία Ξινόμαυρο.

New Entries από τον Κυρ- Γιάννη

Όπως φαίνεται ο κύριος Γιάννης Μπουτάρης έχει βάλει προσωπικό στοίχημα να διερευνήσει και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της τοπικής ερυθρής ποικιλίας. Για δικό του καλό και δικό μας αυτές οι δυνατότητες είναι πολλές και συνεχώς επαναπροσδιορίζονται. Αυτή τη φορά λοιπόν ετοίμασε ένα αδελφάκι για τις επιτυχημένες ροζέ ακακίες, τις αντίστοιχες αφρώδεις. Είναι το πρώτο κρασί του κτήματος με φυσαλίδες και διοξείδιο του άνθρακα, αλλά όπως φαίνεται στο ψηλόλιγνο ποτήρι τουλίπας «το έχουν» και σε αυτό το είδος κρασιού. Σίγουρα βοήθησε η πρώτη ύλη, το πολυτάλαντο ξινόμαυρο από τους ορεινούς και ψυχρούς αμπελώνες και ότι παίζουν στα δάχτυλα το συγκεκριμένο σταφύλι. Για να το δοκιμάσετε προετοιμάστε το σκηνικό, παγώστε το κρασί και γεμίστε ένα μπολ με κατακόκκινα κεράσια. Το καλοκαιρινό φρούτο πρωταγωνιστή στα αρώματα των αφρώδη ακακιών, μαζί με το βύσσινο και την φράουλα. Μια κόλαση δηλαδή από κόκκινα φρούτα που συνεχίζεται στο ζωηρό στόμα. Η απόλυτη summer διάθεση μπορεί να αρχίσει με το δροσερό απεριτίφ και να συνεχίσει με το άλλο νέο κρασί και βαρύ πυροβολικό την καλή ρίζα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο στιβαρά και απαιτούν ψησταριές, κάρβουνα και καλό κρέας. Η νέα ρίζα έχει αντιθέσεις είναι μοντέρνα αλλά προέρχεται από παλιά κλίματα ξινόμαυρου περίπου 50 ετών. Στο ποτήρι είναι βαθιά, με όγκο, λιπαρότητα, πολυπλοκότητα αλλά συγχρόνως είναι ζωηρή. Αποφασίστε την σειρά: πρώτα το αφρώδη με φρούτα και μετά το κόκκινο με το μπάρμπεκιου ή το αντίθετό, δηλαδή στο τέλος το αφρώδη με αυτοσχέδια Cocktail. Όποια σειρά και αν διαλέξετε το καλοκαιρινό κάλεσμα θα έχει επιτυχία.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.