Η καλύτερη γνωριμία μάλιστα με την τοπική γαστρονομία γίνεται μέσα από δραστηριότητες που διοργανώνει το ίδιο το Costa Navarino. Από αυτή τη λίστα γηγενών προϊόντων δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί. Σε αυτή την περίοδο τέτοιες ενέργειες είναι αισιόδοξες. Δεν είναι λίγο για το χώρο του Ελληνικού οίνου ένας όμιλος με διεθνή τουριστική προβολή να επενδύει στην οινική εκπαίδευση με καταξιωμένους οινοχόους και εξωτερικούς οινικούς συμβούλους και να προγραμματίζει για όλο τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τα μέσα Σεπτεμβρίου ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας και μάλιστα από τον μοναδικό Έλληνα Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Σκεφτείτε το και αν θέλετε να συνδυάσετε την διαφυγή του διακοπών με την εισαγωγή σας στην τεχνική της γευστικής δοκιμής κρασιών και την γνωριμία με όλες τις βασικές εγχώριες ποικιλίες κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο κατευθυνθείτε στην παραθαλάσσια Μεσσηνία. Για τους πιο φανατικούς του κρασιού εκτός από την θεωρία υπάρχει και η αμπελοοινική πράξη. Το Costa Navarino έχει τους δικούς του ιδιόκτητους αμπελώνες περίπου 500 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα και τους μικρούς λόφους. Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά στο οινοποιείο του ξενοδοχείου, με την ζύμωση, την εμφιάλωση και την παλαίωση. Το θέμα είναι ότι εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την πορεία για την παραγωγή του κρασιού ή να συμμετέχετε δυναμικά. Στο τέλος θα έρθει σίγουρα η επιβράβευση και θα δοκιμάσετε τα νέα κρασιά του Costa Navarino. Το λευκό 1827 από chardonnay , ένα κρασί φινετσάτο με καλή μύτη εσπεριδοειδών και φρέσκια γεύση. Το ερυθρό 1827 από cabernet sauvignon, ένα κρασί φρουτώδες και απαλό. Το παλαιωμένο Kotyle από Chardonnay, ένα κρασί με επιπλέον αρωματικές διαστάσεις και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Αν δεν καταφέρετε να πάτε Μεσσηνία, τα κρασιά του Costa Navarino υπάρχει πάντως περίπτωση να τα εντοπίσετε σε άλλες λίστες, μενού ή κάβες. Το Costa Navarino σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής οίνων Αίολος έχει φροντίσει για την πρώτη τους κυκλοφορία πανελλαδικά.