Follow us

Μαθήματα Οινογνωσίας στο Costa Navarino

Στο γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα ζεις μια αυθεντική εμπειρία από αρώματα και χρώματα της Μεσσηνίας. Γεύεσαι το πληθωρικό λάδι, απολαμβάνεις τα εκρηκτικά μπαχαρικά και βότανα της Πελοποννησιακής γης και δοκιμάζεις τις παραδοσιακές συνταγές.

Μαθήματα Οινογνωσίας στο Costa Navarino

Η καλύτερη γνωριμία μάλιστα με την τοπική γαστρονομία γίνεται μέσα από δραστηριότητες που διοργανώνει το ίδιο το Costa Navarino. Από αυτή τη λίστα γηγενών προϊόντων δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί. Σε αυτή την περίοδο τέτοιες ενέργειες είναι αισιόδοξες. Δεν είναι λίγο για το χώρο του Ελληνικού οίνου ένας όμιλος με διεθνή τουριστική προβολή να επενδύει στην οινική εκπαίδευση με καταξιωμένους οινοχόους και εξωτερικούς οινικούς συμβούλους και να προγραμματίζει για όλο τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τα μέσα Σεπτεμβρίου ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας και μάλιστα από τον μοναδικό Έλληνα Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Σκεφτείτε το και αν θέλετε να συνδυάσετε την διαφυγή του διακοπών με την εισαγωγή σας στην τεχνική της γευστικής δοκιμής κρασιών και την γνωριμία με όλες τις βασικές εγχώριες ποικιλίες κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο κατευθυνθείτε στην παραθαλάσσια Μεσσηνία. Για τους πιο φανατικούς του κρασιού εκτός από την θεωρία υπάρχει και η αμπελοοινική πράξη. Το Costa Navarino έχει τους δικούς του ιδιόκτητους αμπελώνες περίπου 500 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα και τους μικρούς λόφους. Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά στο οινοποιείο του ξενοδοχείου, με την ζύμωση, την εμφιάλωση και την παλαίωση. Το θέμα είναι ότι εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την πορεία για την παραγωγή του κρασιού ή να συμμετέχετε δυναμικά. Στο τέλος θα έρθει σίγουρα η επιβράβευση και θα δοκιμάσετε τα νέα κρασιά του Costa Navarino. Το λευκό 1827 από chardonnay , ένα κρασί φινετσάτο με καλή μύτη εσπεριδοειδών και φρέσκια γεύση. Το ερυθρό 1827 από cabernet sauvignon, ένα κρασί φρουτώδες και απαλό. Το παλαιωμένο Kotyle από Chardonnay, ένα κρασί με επιπλέον αρωματικές διαστάσεις και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Αν δεν καταφέρετε να πάτε Μεσσηνία, τα κρασιά του Costa Navarino υπάρχει πάντως περίπτωση να τα εντοπίσετε σε άλλες λίστες, μενού ή κάβες. Το Costa Navarino σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής οίνων Αίολος έχει φροντίσει για την πρώτη τους κυκλοφορία πανελλαδικά.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.