Follow us

Τα ΒορΟινά Πάνε Χαλκιδική

Είμαστε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, την Χαλκιδική. Απολαμβάνουμε τις θαυμάσιες παραλίες, ηρεμούμε στα εξαιρετικά καταλύματα και γευόμαστε ιδιαίτερες γεύσεις.

Τα ΒορΟινά Πάνε Χαλκιδική

Μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω; Ναι μπορούμε! ‘Όσοι ανήκουμε στην κατηγορία των πιστών οινόφιλων , που θέλουμε οι διακοπές μας να συνοδεύονται από διάφορες επιλογές κρασιών, θα έχουμε και αυτή την δυνατότητα και μάλιστα με το καλύτερο τρόπο. Στην καρδιά του καλοκαιριού στις 27 Ιουλίου στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Μαρίνα του τουριστικού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς θα πραγματοποιηθούν τα Βοροινά. Η οινική έκθεση, που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και αποτελεί την κάθοδο των Βορείων στην Αθήνα για πρώτη φορά ανεβαίνει πιο ψηλά. Οι παραθεριστές θα μπορέσουν να γνωρίσουν όλο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα , να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να γευτούν οριζόντια και κάθετα όλα τα κρασιά λευκά, ροζέ, ερυθρά , φρέσκα ή παλαιωμένα, πρωτοεμφανιζόμενα, κλασικά ή πειραματικά από την Θες/νίκη, την Δράμα, την Καβάλα, το Αμύνταιο, την Νάουσα, την Ξάνθη κτλ
Μια κίνηση που προσωπικά θεωρώ ματ για το Ελληνικό κρασί. Το νέο ΔΣ των δρόμων του κρασιού Β.Ελλάδος με πρόεδρο τον κ. Στέλιο Κεχρή διοργανώνει αυτή την πρώτη παρουσίαση, που σίγουρα θα υποστηρίξει το Ελληνικό κρασί . Η Χαλκιδική είναι μια τουριστική τοποθεσία κλειδί, που συγκεντρώνει τουρίστες από πολλές χώρες του εξωτερικού και πολλά σημεία του εσωτερικού. Τέλος Ιουλίου μάλιστα η πληρότητα σε επισκέπτες είναι στο ζενίθ. Αυτοί θα δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά, θα τα αναζητήσουν, θα τα αγοράσουν και πολύ πιθανό θα επιλέξουν για την επόμενη φορά κάποιον από τους οκτώ οινοτουριστικούς δρόμους της Β.Ελλάδος για τις διακοπές τους και την επίσκεψη τους στα ίδια τα οινοποιεία.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.