Follow us

Οινική βραδιά στο Βασίλαινας

Το εστιατόριο Βασιλαίνας την Πέμπτη 5 Ιουλίου οργανώνει στην πανέμορφη ταράτσα του την τελευταία για το καλοκαίρι οινογευστική βραδιά .

Οινική βραδιά στο Βασίλαινας

Για τον σωστό αποχαιρετισμό η βραδιά είναι ειδική , το μενού όπως πάντα εξαιρετικά επιλεγμένο και τα κρασιά είναι των Αμπελώνων Ζαχαριά με καταγωγή από την Νεμέα. Πέντε πιάτα θα φλερτάρουν με 5 κρασιά και εμείς θα είμαστε οι κριτές της επιτυχημένης σχέσης. Το ιδιαίτερο της βραδιάς είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την ερυθρή πρωταγωνίστρια της Νεμέας. Η βελούδινη ποικιλία Αγιωργίτικο χαρακτηρίζεται πολυδυναμική, γιατί μπορεί να δώσει τελείως διαφορετικά κρασιά από φρέσκα ροζέ , ελαφριά κόκκινα μέχρι παλαιωμένα ερυθρά ανάλογα με το υψόμετρο καλλιέργειας της. Στο δείπνο λοιπόν θα γευτούμε αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα του Αγιωργίτικου και θα βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα. Στην αρχή μάλιστα μας περιμένει μια έκπληξη: η βραδιά γαστρονομίας θα εγκαινιαστεί με το πρώτο λευκό κρασί από Αγιωργίτικο, το Albino των Αμπελώνων Ζαχαριά. Το πρωτοεμφανιζόμενο κρασί έχει ένα πλούτο και μια αρωματική και γευστική διάσταση που δεν την περιμένεις!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.