Μέσα από 3 ετικέτες, που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Γιώργος Σταθόπουλος, μυρίζουμε και γευόμαστε την πλούσια αμπελοοινική μας παράδοση, περιπλανιόμαστε στην οινική ιστορία, γνωρίζουμε τις ενδογενείς ποικιλίες και μεταφερόμαστε οινογαστρονομικά – πολιτιστικά από τον Ελληνικό βορρά μέχρι το Νότο. Ο Λευκός Τόπος μας εγκαινιάζει την οινική ταξιδευτική εμπειρία από την Πελοπόννησο. Στο ποτήρι μας οι τοπικές ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Ροδίτης μας πλημμυρίζουν από φρέσκα εσπεριδοειδή, που άλλωστε ευδοκιμούν στην περιοχή. Ο Ροζέ Τόπος μας πάει στην Κρήτη και μας την συστήνει μέσα από τις εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες το Κοτσιφάλι και την Μανδηλαριά. Η τελευταία οινική εξόρμηση γίνεται στους Μακεδονίτικους αμπελώνες με το Ερυθρό Τόπος. Οι ποικιλίες που το απαρτίζουν το Ξινόμαυρο και το Λημνιό είναι από τις πιο σημαντικές ελληνικές κόκκινες ποικιλίες.
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μπορούμε να ξεφύγουμε και να γυρίσουμε την Ελλάδα μέσα από αυτά τα κρασιά που πίνονται δροσερά και μπορούν να συνοδεύσουν πετυχημένα τις καλοκαιρινές μας γευστικές συνήθειες. Μάλιστα εγώ θα πρότεινα το λευκό με μια ποικιλία από καλαμάρια, χταπόδια ή ψητά ψάρια. Το ροζέ με μακαρονάδες θαλασσινών ή τηγανητά ψάρια και το ερυθρό φυσικά με bbq στην βεράντα.