Follow us

O τόπος μας… στο ποτήρι

Η οινοποιία Τσάνταλη μας αιφνιδίασε ευχάριστα ακόμα μια φορά. Πριν από λίγες μέρες παρουσίασε μια νέα σειρά κρασιών, που αποτελούν ένα γνήσιο ελλ-οινικό ταξίδι, σε όλα τα ιδιαίτερα σημεία του τόπου μας.

O τόπος μας… στο ποτήρι

Μέσα από 3 ετικέτες, που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός Γιώργος Σταθόπουλος, μυρίζουμε και γευόμαστε την πλούσια αμπελοοινική μας παράδοση, περιπλανιόμαστε στην οινική ιστορία, γνωρίζουμε τις ενδογενείς ποικιλίες και μεταφερόμαστε οινογαστρονομικά – πολιτιστικά από τον Ελληνικό βορρά μέχρι το Νότο. Ο Λευκός Τόπος μας εγκαινιάζει την οινική ταξιδευτική εμπειρία από την Πελοπόννησο. Στο ποτήρι μας οι τοπικές ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Ροδίτης μας πλημμυρίζουν από φρέσκα εσπεριδοειδή, που άλλωστε ευδοκιμούν στην περιοχή. Ο Ροζέ Τόπος μας πάει στην Κρήτη και μας την συστήνει μέσα από τις εξαιρετικές γηγενείς ποικιλίες το Κοτσιφάλι και την Μανδηλαριά. Η τελευταία οινική εξόρμηση γίνεται στους Μακεδονίτικους αμπελώνες με το Ερυθρό Τόπος. Οι ποικιλίες που το απαρτίζουν το Ξινόμαυρο και το Λημνιό είναι από τις πιο σημαντικές ελληνικές κόκκινες ποικιλίες.
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μπορούμε να ξεφύγουμε και να γυρίσουμε την Ελλάδα μέσα από αυτά τα κρασιά που πίνονται δροσερά και μπορούν να συνοδεύσουν πετυχημένα τις καλοκαιρινές μας γευστικές συνήθειες. Μάλιστα εγώ θα πρότεινα το λευκό με μια ποικιλία από καλαμάρια, χταπόδια ή ψητά ψάρια. Το ροζέ με μακαρονάδες θαλασσινών ή τηγανητά ψάρια και το ερυθρό φυσικά με bbq στην βεράντα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.