Follow us

Οινικές βραδιές παρέα με τους παραγωγούς

Στο ατμοσφαιρικό «βιομηχανικό» wine bar Fabrica de vino, ο μήνας Μάιος θα είναι φουλ από οινικές παρουσίες.

Οινικές βραδιές παρέα με τους παραγωγούς

Πρώτος στην υπόγεια κάβα του down town θεματικού μπαρ, στις 8 Μαΐου, θα κατέβει ο οινοπαραγωγός Κώστας Τσιώλης από την Τριφυλία Θα ανοίξει και θα παρουσιάσει την κόκκινη φτελιά από το παθιασμένο tempranillo και την ετικέτα κατατεθέν Annys Animus. Μια εβδομάδα μετά στο ίδιο σημείο, στις 13 Μαΐου, θα δώσει το παρόν ο νέος παραγωγός από τον Τύρναβο Χρήστος Ζαφειράκης. Ανάμεσα από τα κρασιά που θα μας σερβίρει δώστε προσοχή στο υπέροχο sangiovese και στην σπάνια Λημνιώνα. Σειρά έχει στις 22 Μαΐου, ο Γιάννης Παπαγιαννάκος , που έρχεται από το κοντινό Μαρκόπουλο με μια παλαιωμένη Μαλαγουζιά και ένα Σαββατιανό που έχει χαρακτήρα. Ο μήνας τελειώνει στις 29 Μαΐου με έναν αντιπρόσωπο από την Φθιώτιδα, το κτήμα Γεωργακόπουλου. Τα κρασιά θα μας το γνωρίσει ο οινολόγος του κτήματος Στέλιος Λογοθέτης . Ας σημειώσουμε όλες τις ημερομηνίες και ας κάνουμε την Τρίτη μας μέρα οινική άλλωστε έχει ενδιαφέρον να δοκιμάζεις τα κρασιά παρέα με τους ανθρώπους που τα έφτιαξαν….

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.