Follow us

Ο ρόλος του βαρελιού στην οινοποίηση και την ωρίμανση των κρασιών

Βανίλια, βούτυρο και ξηροί καρποί. Πικάντικες νότες μπαχαρικών. Αρμονία και πολυπλοκότητα. Η πλειονότητα των ερυθρών κρασιών και -πλέον- ένας σημαντικός αριθμός λευκών, οφείλουν ζωτικά στοιχεία του χαρακτήρα τους στο πέρασμα από δρύινο βαρέλι.

Ο ρόλος του βαρελιού στην οινοποίηση και την ωρίμανση των κρασιών

Με ποιους όμως τρόπους επηρεάζει η δρυς τον χαρακτήρα των κρασιών ; Eπωφελούνται όλα τα κρασιά από την παλαίωση σε βαρέλι;
Ποια η διαφορά ανάμεσα στα βαρέλια από γαλλική και από αμερικανική δρυ; Και ποιος ο ρόλος της ηλικίας του βαρελιού; Στο σεμινάριο που διοργανώνει η Wine Plus την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 20.00, στο Εxcelsior Hotel, η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα ενώ μια δοκιμή λευκών και ερυθρών κρασιών που έχουν γνωρίσει την «αγκαλιά» της δρυός, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ακόμη καλύτερα το θέμα. Συμμετοχές και κρατήσεις στο 2310 888311.

Εxcelsior Hotel Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 021002, 18€ / ή 100€ οι 9 συναντήσεις για τα μέλη του Wine Plus

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.