Follow us

To νέο κρασί του Κτήματος Αβαντίς

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου το Κτήμα Αβαντίς αλλά και το House of Wine παρουσίασαν δύο νέα κρασιά του κτήματος.

To νέο κρασί του Κτήματος Αβαντίς

Το όνομα τους, Πλαγιές Γερακιών, προέρχεται από την ονομασία της περιοχής της Εύβοιας «Γερακάρια» στην οποία καλλιεργούνται από τον Απόστολο Μούντριχα τα αμπέλια του κτήματος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα στο δάσος του Αφρατίου, με εξαιρετικές πλαγιές με απότομη κλίση και ευεργετικό αεράκι όλο τον χρόνο, προερχόμενο από το όρος Δίρφη, το οποίο καθορίζει και το μικροκλίμα της περιοχής. Οι "Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός" είναι μια εντελώς πρωτοπόρα μείξη της Μαυροκουντούρας, μιας τοπικής αρχαίας και χαμένης ποικιλίας, που ο Απόστολος Μούντριχας ανακάλυψε μετά από συστηματική έρευνα, με τη μικρή συμμετοχή της αιώνιας αγάπης του οινοποιού, το Syrah . Η 12μηνη παραμονή του σε νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι δίνουν ένα κρασί φρουτώδες με αρώματα μαύρης μαρμελάδας και μπαχαριών. Μπορείτε να το προμηθευτείτε αποκλειστικά από το House of Wine σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών. Διατίθεται σε ξύλινη κασετίνα των 3 φιαλών, με σειρά προτεραιότητας.

Οι "Πλαγιές Γερακιών - Λευκός" από Sauvignon Blanc και Μαλαγουζιά με ζύμωση και 6μηνη παραμονή σε νέα δρύινα είναι ένα κρασί πλούσιο λιπαρό με εξαιρετική οξύτητα και αντοχή στον χρόνο. Η διάθεσή του θα γίνει και πάλι αποκλειστικά από το House of Wine μετά το Πάσχα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.