Follow us

Το Βιβλία Χώρα…Πλαγίως

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα μόλις κυκλοφόρησε δύο νέες ετικέτες με την ονομασία Πλαγίως.

Το Βιβλία Χώρα…Πλαγίως

Το όνομα παραπέμπει στην ομώνυμη οινική ταινία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν και ελπίζω τα κρασιά να είναι τόσο υπέροχα όσο ήταν η ταινία! Το «Πλαγίως Λευκός» είναι ένα κρασί που φτιάχνετε από 85% Chardonnay και 15% Ασύρτικο που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 μήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώμα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωματική επίγευση και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης. Το «Πλαγίως Ερυθρός» πάλι αποτελείται από 85%, Merlot και 15% Αγιωργίτικο. Το κρασί ωριμάζει 16 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια και αποκτά έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών. Πρόκειται για ένα κρασί γεμάτο, στιβαρό, καλά δομημένο, με ευχάριστη λιπαρότητα, αρκετές τανίνες και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.