Follow us

Το καινούργιο κρασί του Κυρ Γιάννη

«Είναι αργά το βράδυ και το φεγγάρι είναι γεμάτο. Ο τρύγος έχει μόλις τελειώσει. Είμαι στο Κτήμα, καθισμένος κάτω από τη δρυ και έχω την αίσθηση της γλυκιάς κούρασης. Ξαφνικά πετάγεται μια αλεπού μέσα από το αμπέλι. Κοιταζόμαστε.

Το καινούργιο κρασί του Κυρ Γιάννη

Μάλλον είναι μικρούλα, γιατί τρομάζει και φεύγει τρέχοντας ξανά μέσα στα κλήματα. Είναι το φως, είναι η διάθεση, είναι η επιθυμία, δεν ξέρω.. .Όμως μου μοιάζει μπλε. Με αφήνει με τη μαγεία και με ένα όνομα που χαρίζω στο νέο μας κρασί: Μπλε Αλεπού!» μας λέει ο Στέλιος Μπουτάρης, για να εξηγήσει το όνομα του καινούργιου ερυθρού κρασιού που μόλις κυκλοφόρησε το Κτήμα Κυρ Γιάννη.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Μπλε Αλεπού 2008, είναι η πρώτη εμφιάλωση των νέων ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Malbec, Τσαμπουρνάκος, Petit Verdot) που φύτεψαν στο κτήμα, στο Γιανακοχώρι της Νάουσας το 2004, μαζί με τις κλασσικές του κτήματος, Merlot και Syrah. Φυσικά δε λείπει το Ξινόμαυρο σε ποσοστό 5%. «Η επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός μεγάλου ερυθρού από διεθνείς ποικιλίες που θα αναδείξει τη διεθνή διάσταση του Ελληνικού Αμπελώνα.» εξηγεί ο Στέλιος Μπουτάρης. Στο στόμα το κρασί είναι ‘έντονο, με σχεδόν μπλε χρώμα, διακριτική μύτη μαύρων φρούτων και βανίλιας, και πολύπλοκο, συμπαγές, βελούδινο στόμα με μακριά επίγευση και ώριμες τανίνες. Το δοκίμασα πριν ένα μήνα και κρατώ την γεύση του ζωντανή ακόμη στον ουρανίσκο μου!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.